مطالعات نشان می دهد؛
مصرف شیر كم چرب باعث افزایش طول عمر می شود
به گزارش كادایف تحقیق جدید نشان داده است مصرف شیر كم چرب به جای شیرپرچرب باعث كُندشدن روند افزایش سن می شود.
به گزارش كادایف به نقل از مهر، مطالعه كروموزوم DNA بیشتر از ۵۸۰۰ فرد بزرگسال آمریكایی نشان داد افرادی كه به طورمنظم شیر پرچرب مصرف می كردند طول تلومرهای سلول های شأن كوتاه تر بود. كوتاهی طول تلومرها نشانه تسریع در روند پیری بیولوژیكی است.
با افزایش سن، طول تلومرها به تدریج كوتاه تر می شود و محققان طول كوتاه تر تلومرها را با ریسك بالاتر ابتلاء و مرگ ناشی از عفونت ها، سرطان و بیماری قلبی مرتبط می دانند.
«لاری تاكر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریگام یانگ ایالت یوتا آمریكا، در اینباره می گوید: «شمار زیادی از شاخص های سبك زندگی هم با طول تلومر مرتبط هستند.»
به عنوان مثال در افراد چاق، طول تلومرها كوتاه تر از افراد لاغر است و همینطور در مورد افراد سیگاری در مقابل افراد غیرسیگاری هم چنین شرایطی وجود دارد. از جانب دیگر، افرادی كه مقادیر بیشتری فیبر، سبزیجات و میوه مصرف می كنند معمولاً طول تلومرشان بلندتر است.
محققان در این مطالعه به بررسی تاثیر چربی شیر بر طول تلومرها پرداختند.
آنها دریافتند به طورمیانگین، افرادی كه شیر با چربی بیشتر مصرف می كردند در مقایسه با طرفداران شیر كم چرب یا فاقد چربی، تلومرهای كوتاه تری داشتند.
مطالعه نشان داد افزایش هر یك درصد چربی شیر با ۴.۵ سال روند پیری بیولوژیكی مرتبط می باشد.
به گفته محققان، در صورت وجود رابطه مستقیم بین شیر پرچرب و روند پیری، هنوز دلیل آن مشخص نمی باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب