نگرانی ها از افزایش قیمت داروهای حیاتی در آمریکا به سبب تعرفه های ترامپ
کادایف: تعرفه های دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا بر کالاهای وارداتی از چین بطور قابل توجهی بر میزان هزینه های آمریکایی ها برای همه کالاها، از لوازم الکترونیکی و لباس گرفته تا کالاهای خانگی تأثیر می گذارد.
به گزارش کادایف به نقل از ایرنا، کاخ سفید در اول فوریه جاری (۲۰۲۵) اعلام نمود که ۲۵ درصد تعرفه اضافی بر واردات کالا از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصد تعرفه اضافی بر کالاها از چین وضع می کند. این مبادرت به بهانه روبرو شدن با آن چه که به عنوان "تهدید فوق العاده ناشی از مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر، همچون فنتانیل کشنده" توصیف شده، به انجام می رسد.
کاخ سفید در اطلاعیه ای اظهار کرد: « دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اقدامات جسورانه ای انجام می دهد تا مکزیک، کانادا و چین را در قبال وعده هایشان بر اساس توقف مهاجرت غیرقانونی و ممانعت از سرازیر شدن فنتانیل سمی و سایر مواد مخدر به کشورمان پاسخگو کند.»
در حالی که تعرفه بر چین به عنوان ابزاری برای رسیدگی به بحران فنتانیل در آمریکا معرفی می شود، طرف های مراقبت های سلامتی نگران تأثیر بالقوه آن بر هزینه داروهای تجویزی - به ویژه، داروهای ژنریک و آنتی بیوتیک ها هستند، که در اختلال در زنجیره تامین این داروها می تواند منجر به افزایش قیمت یا کمبود شود.
سو یئون کان استادیار مدیریت و سیاست سلامت در دانشکده سلامت دانشگاه جورج تاون به تارنمای یو اس نیوز اظهار داشت: «نکته ای که نباید فراموش نماییم این است که افراد واقعی بلا فاصله تحت تأثیر این سیاست قرار می گیرند. میلیونها آمریکایی برای شرایط بحرانی خود از داروهای ژنریک، آنتی بیوتیک ها و ضدویروس ها استفاده می نمایند که چین یکی از تامین کنندگان اصلی این محصولات است. بدین سبب واردات این داروها نه فقط برای اقتصاد، بلکه برای بیماران و سلامت عمومی بسیار حیاتیست.»
نقش چین در زنجیره تامین دارویی چیست؟
طبق گزارش شورای روابط خارجی، چین یکی از تامین کنندگان پیشرو در تولید مواد مورد استفاده برای تولید داروهای ژنریک است که در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۰ درصد از داروهای مورد استفاده در آمریکا را تشکیل می داد.
آمریکا از دهه ۱۹۹۰ بطور رو به ازدیادی به واردات دارویی چین متکی شده است، که تا حدی به سبب هزینه کمتر نیروی کار و مواد در مقایسه با آمریکا است، بطور کلی، تخمین زده می شود که بالاتر از ۸۰ درصد از مواد فعال مورد استفاده در داروهای تجویزی آمریکا از کشورهای خارجی، عمدتا چین و هند، با حدودا یک چهارم واردات دارو، از چین می آید.
تعرفه بطور بالقوه چه تاثیری بر قیمت دارو می تواند داشته باشد؟
جفری جویس مدیر سیاست سلامت در مرکز سیاست و اقتصاد سلامت لئونارد دی شفر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به یو اس نیوز اظهار داشت: تاثیر تعرفه ۱۰ درصدی بر قیمت دارو برای بیماران خیلی کم خواهد بود، برای اینکه بیشتر محصولات دارویی که تحت تأثیر قرار می گیرند داروهای ژنریک هستند که تولید آنها نسبتاً ارزان است.
جویس توضیح داد: تعرفه ۱۰ درصدی اضافی بر چین، برای قیمت داروهای ژنریک مضر نخواهد بود.
وی اضافه کرد: این تاثیر به داروهای مارکدار یا داروهایی که با نام تجاری خاصی فروخته می شوند، می تواند مهم تر باشد. آمریکا دارای تعدادی از بالاترین نرخها برای داروهای مارک دار (برند) است در صورتیکه تعدادی از کمترین نرخها برای داروهای ژنریک است به سبب سطح بالاتر رقابت بین تولید کنندگان.
تاثیر تعرفه ها بر عرضه
مانند کانگ، جویس معتقد می باشد که یکی از زمینه های نگرانی بالقوه مربوط به زنجیره تامین است، جایی که مالیات اضافی بر داروهای ژنریک می تواند تعدادی از تولیدکنندگان دارو را تشویق کند که در صورت کاهش سود، تولید برخی داروها را متوقف کنند.
عرضه داروهای ژنریک خصوصاً در مقابل اختلالات زنجیره تامین شکننده است و این ضعف در طول بیماری کرونا برجسته شد. در این زمان، تعطیلی تولید در تاسیسات چینی منجر به کمبود دارو شد.
تجزیه و تحلیل وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نشان میدهد که میان سالیان ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳، بالاتر از ۲۵۰ کمبود مواد فعال وجود داشت که نشان دهنده نزدیک به ۲۰۰۰ داروی تجویزی بود که بالاتر از ۱۳۰۰ مورد آن شامل داروهای ژنریک بود.
ایالات متحده آمریکا چه کاری می تواند انجام دهد؟
هم در زمان روبرو شدن با بحران کرونا و هم با احتمال اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین، سوالاتی درباره ی اینکه آیا ایالات متحده آمریکا باید اقدامات بیشتری برای تشویق تولیدکنندگان داخلی دارو به تولید داروهای ضروری در داخل کشور برای ممانعت از کمبود داروهای حیاتی انجام دهد، مطرح گردیده است.
در سال ۲۰۲۰، کالیفرنیا نخستین ایالتی بود که برنامه ای به نام «کال ارکس» (CalRx) را برای شروع تولید داروهای ژنریک خود به راه انداخت تا به کمبودها و افزایش قیمت انسولین پاسخ دهد. با این وجود، گزارش ها حاکی از آنست که این برنامه هنوز بموقع نتوانسته است محصول انسولین ژنریک و ارزان خودرا به بازار عرضه نماید.
جفری جویس مدیر سیاست سلامت در مرکز سیاست و اقتصاد سلامت لئونارد دی شفر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می گوید که استراتژی اعمال تعرفه بر داروهای وارداتی از چین به این امید که تولید داروهای خاصی در ایالات متحده را تشویق کند، احیانا به تنهایی مؤثر نخواهد بود، برای اینکه حاشیه سود این داروها خیلی پائین است.
او افزود دولت ایالات متحده آمریکا می تواند از استراتژی های مختلفی برای تشویق تولید داخلی استفاده نماید، همچون ارائه مشوق های مالیاتی برای تولید داروهای ژنریک خاص و تضمین حداقل نرخها برای اطمینان از عدم کاهش قیمت داروهای ژنریک به مقدار زیاد.
مدیر سیاست سلامت در مرکز سیاست و اقتصاد سلامت لئونارد دی شفر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اضافه کرد: «من فکر می کنم که ممکنست یک فایده واقعی برای بازگرداندن تامین داروهای ضروری وجود داشته باشد، اما هنوز این کار را نکرده ایم و فکر نمی کنم که تعرفه ۱۰ درصدی روند این تغییر را تسریع کند.»
او در آخر اظهار داشت: «باید بیشتر به این مساله فکر نماییم که آیا باید تمام تولید آنتی بیوتیک های خودرا در خارج از کشور انجام دهیم یا باید حداقل توانایی افزایش تولید داروهای ضروری را در کوتاه مدت داشته باشیم.»
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب