کادایف

با این ادویه بتناسب اندام می رسید

با این ادویه بتناسب اندام می رسید

کادایف: به گزارش کادایف، از خواص زیره سیاه برای لاغری شکم و کاهش وزن هم میتوان بهره برد. عصاره این ادویه شاخص توده بدنی (BMI) و درصد چربی بدن را می کاهد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، صدها سال است که زیره سیاه به سبد غذایی ساکنان آسیا و اروپا راه پیدا کرده است؛ به صورتی که خیلی از مردم از آن برای بهبود طعم انواع غذاها استفاده می نمایند. علاوه بر این، مدت ها است که از خواص زیره سیاه در طب سنتی برای درمان برخی از بیماری ها استفاده می شود و همینطور طبع زیره سیاه خیلی گرم و خشک است. باآنکه داروهای شیمیایی و صنعتی تاثیر سریع تری روی بدن دارند، اما درمان به وسیله طب گیاهی، هنوز هم طرفداران پر و پا قرصی دارد. هنوز میتوان اشخاصی را دید که ترجیح می دهند بدنشان را در مقابل خشاب های قرص و کپسول های صنعتی قرار ندهند و با گیاهان دارویی، سلامت خویش را حفظ کنند. زیره سیاه، یکی از اسلحه های طرفداران طب گیاهی در مقابل بیماری ها بشمار می رود. ادویه ای که سرشار از مواد مغذی و خواص درمانی مختلف می باشد. تاثیر این ماده روی بیماری های گوناگونی، از سرطان گرفته تا التهاب روده، اثبات شده است. این گیاه با ارزش، نقش پررنگی در سبد غذایی ایرانی ها دارد. کاربرد زیره سیاه هم در سفره های غذا و هم در نوشیدنی های مورد استفاده مردم کشورمان قابل توجه است. ارزش غذایی زیره سیاه زیره سیاه دارای بسیاری از مواد مغذی ضروری می باشد. یک قاشق غذاخوری (۶/۷ گرم) از این ادویه مواردی شامل کالری: ۲۲/۳، پروتئین: ۱/۳ گرم، چربی: ۰/۹ گرم، کربوهیدرات: ۳/۳ گرم، فیبر: ۲/۶ گرم، کلسیم: ۴۶ میلی گرم، آهن: یک میلی گرم، منیزیم: ۱۷ میلی گرم، فسفر: ۳۸ میلی گرم و پتاسیم: ۹۰ میلی گرم در اختیار بدن قرار می دهد.
کاهش التهاب التهاب یکی از واکنش های طبیعی بدن است. اما اگر برای مدت طولانی ادامه پیدا کند، خطر ابتلاء به برخی از بیماری ها مثل بیماری التهابی روده (IBD)، بیماری قلبی، زوال عقل و آرتریت (مشکلات مفصلی) را زیاد می کند. زیره سیاه از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی برخوردار می باشد و بنابراین می تواند التهاب را در بدن کم کند. بهبود هضم خیلی از مردم از زیره سیاه برای درمان مشکلات گوارشی مثل سو هاضمه و زخم معده استفاده می نمایند. محققان در تحقیقات اندک خواص زیره سیاه برای معده را بررسی نموده و به این نتیجه رسیده اند که روغن این ادویه با شل کردن ماهیچه صاف دستگاه گوارش به رفع علایم سو هاضمه کمک می نماید. در یک مطالعه آزمایشگاهی، اسانس زیره سیاه از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری کرد، اما باکتری های مفید را دست نخورده باقی گذاشت. باکتری های مفید روده در تولید مواد مغذی نقش دارند، التهاب را کم می کنند، هضم را بهبود می بخشند و از سلامت سیستم ایمنی حمایت می کنند. در مطالعه دیگری هم مشاهده شد که عصاره زیره سیاه می تواند با هلیکوباکتر پیلوری (باکتری ایجادکننده زخم معده) مبارزه کند. به صورت دقیق معلوم نیست که زیره سیاه از راه چه مکانیسمی به رفع مشکلات گوارشی کمک می نماید. از طرفی، خیلی از تحقیقات روی حیوانات یا در محیط های آزمایشگاهی انجام شده اند. بنابراین، به جهت اینکه بهترین طریقه مصرف زیره سیاه برای معده مشخص شود، به مطالعات بیشتری نیاز است. برای مصرف زیره سیاه می توانید از دکتر تغذیه مشورت بگیرید. تأثیر مثبت روی قلب و خون زیره سیاه می تواند یک کنترل کننده بسیار مؤثر برای پارامترهای موجود در خون باشد. این گیاه می تواند قند خون را تا حد قابل توجهی کم کند، فشار خون را از راه کنترل انقباض سرخرگ ها تعدیل کند و سطح کلسترول خوب موجود در خون (HDL) را هم افزایش دهد و از این طریق، مانع گرفتگی عروق و بیماری های قلبی هم شود. کاهش وزن از خواص زیره سیاه برای لاغری شکم و کاهش وزن هم میتوان بهره برد. عصاره این ادویه شاخص توده بدنی (BMI) و درصد چربی بدن را می کاهد. محققان اعتقاد دارند که زیره سیاه به علت ایجاد تغییرات مثبت در باکتری های روده به حفظ تناسب اندام کمک می نماید. باکتری های روده در تنظیم هورمون ها، متابولیسم چربی و اشتها نقش دارند.
پیشگیری از سرطان لیمونن (Limonene) موجود در زیره سیاه می تواند خطر ابتلاء به سرطان را کم کند. آنتول (Anethole) موجود در این ادویه هم از تکثیر سلول های سرطانی در غده پروستات جلوگیری می کند. بعلاوه، گویی ترکیبات فنلی زیره سیاه اثرات ضد سرطانی داشته باشند. در مطالعات حیوانی، مصرف ۶۰ میلی گرم زیره به ازای هر کیلوگرم وزن بدن با کاستن استرس اکسیداتیو و مهار رشد تومور مرتبط بود. تنظیم قند خون زیره سیاه روی قند خون تاثیر مثبت دارد و به کاهش آن کمک می نماید. همینطور مشخص شده است که می تواند با استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت روبرو شود. با این وجود، برای نتیجه گیری قطعی باید تحقیقات بیشتری روی انسان صورت گیرد. خواص زیره سیاه برای زنان آهن موجود در این ماده غذایی به بانوان در تسکین دردهای دوره قاعدگی کمک می نماید. بعضی از متخصصان حتی تاثیر کپسول زیره سیاه را در دوران قاعدگی هم سطح قرص های مفنامیک اسید می دانند که نشان از اثربخشی بالای آن دارد. مصرف این محصول در دوران قاعدگی تا حدی از کم خونی هم جلوگیری می کند. حفظ سلامت پوست ویتیلیگو (برص، پیسی یا لک و پیس) یک بیماری خود ایمنی است که درمان قطعی ندارد. گفته می شود که قرص زیره سیاه در درمان این بیماری مؤثر است. اما مطالعات محدودی برای اثبات این مورد وجود دارد.
عوارض زیره سیاه از آنجائیکه زیره سیاه سبب کاهش قند خون می شود، افراد دچار دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند. چون که این ادویه در مقادیر زیاد می تواند سطح قند خون را بیش از اندازه کم کند و به هیپوگلیسمی (افت غیر طبیعی قند خون) منجر شود. اگر دیابت دارید و می خواهید از خواص زیره سیاه برای کنترل قند خون خود بهره ببرید، حتما پیش از انجام این کار با پزشک مشورت کنید. اغلب افراد سالم می توانند زیره سیاه را به خوبی تحمل کنند و از خواص آن بهره مند شوند، اما کسانیکه به اختلال عملکرد کبد یا کیسه صفرا مبتلا هستند باید از مصرف آن بپرهیزند. تاثیر زیره سیاه را روی زنان آبستن بررسی نکرده اند. بعلاوه، در مورد عوارض و خواص زیره سیاه در شیردهی هم اطلاعات زیادی وجود ندارد. به همین دلیل، سفارش می شود در دوران حاملگی و شیردهی از زیاده روی در مصرف این ادویه خودداری کنید. این سفارش در مورد کودکان هم صادق است. روش های مصرف زیره سیاه را میتوان بشکل های مختلف مصرف کرد. روش اول، افزودن آن به غذا در چارچوب ادویه یا روغن است که علاوه بر خواص درمانی، عطر مطبوعی هم به غذا می بخشد. روش دیگر هم تهیه دم نوش از زیره سیاه یا افزودن آن به چای می باشد که یک نوشیدنی خوش عطر و دلچسب تولید می کند، البته کپسول و عرق زیره سیاه هم در بازار وجود دارد که از عطاری ها و داروخانه ها قابل تهیه است. برای بهره مندی از خواص زیره سیاه در برنج، نان و شیرینی از این ادویه استفاده کنید. همینطور می توانید آنرا به مربا، سوپ، خورشت و سس بیفزایید یا با آن دم نوش تهیه کنید. سفارش مشخصی در مورد میزان مصرف زیره سیاه وجود ندارد. با این وجود می توانید در طول روز از نصف قاشق چای خوری تا یک قاشق غذاخوری (یک تا ۶/۷ گرم) زیره در سه دوز تقسیم و استفاده کنید. زیره سیاه یک ادویه پرکاربرد است که هم در آشپزی و هم در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مختلف است که همگی می توانند برای سلامتی مفید باشند. بر مبنای تحقیقات، زیره سیاه التهاب بدن را می کاهد، به کنترل وزن کمک کرده، سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد. با این وجود، امکان دارد برای برخی از افراد مناسب نباشد یا با برخی از داروها تداخل داشته باشد.

1404/01/05
11:49:41
5.0 / 5
33
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیماری , پروتئین , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif