کادایف

کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی

کلید مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی

به گزارش کادایف، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: رژیم غذایی هدفمند، به مفهوم انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، کلید اصلی برای مدیریت بهتر بیماریهای کلیوی است.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درباب بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی، اظهار داشت: بگفته انجمن تغذیه آمریکا، رژیم غذایی کلیوی به طور معمول برای افرادی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، سفارش می شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد دچار بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است. وی ادامه داد: این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات موجود در خون آنها کم شود. بدین سبب که کلیه ها برای متعادل کردن نسبت های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت ها) در خون مورد نیاز هستند. بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درباب رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی، بیان کرد: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعاً به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا هستند، مصرف آنها را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آن چه که مهمست مقدار غذاها است که باید براساس برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از آن استفاده کنید. وی افزود: اهتمام کنید از غذاهای پر پتاسیم، روزانه بالاتر از یک دفعه آن هم در مقادیر سفارش شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارتند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مثل پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر. اسماعیل زاده همین طور اظهار داشت: اهتمام کنید غذاهای شور (مثل خیار شور و پنیر) را پیش از مصرف در آب بخوابانید و برای مدت ۱ دقیقه پیش از مصرف آنها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید استفاده کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مثل پسته، بادام، گردو و…) را نیز به سبب داشتن فسفر بالا باید محدود کنید. وی اظهار داشت: اهتمام کنید از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (مثل پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (مثل کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا هستند، بپرهیزید. در صورتیکه با مصرف داروهای خود گرفتار یبوست شدید، حتما متخصص تغذیه را باخبر کنید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلان اینکه بیماران کلیوی به سبب محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، اضافه کرد: برای تامین پروتئین مورد نیاز خود اهتمام کنید سویا را جایگزین گوشت کنید.


منبع:

1403/09/06
11:10:48
5.0 / 5
4
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پروتئین , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif