فزونی تشریح كرد؛
صفر تا صد تغذیه زوار پیاده
به گزارش کادایف، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر رعایت نکات تغذیه ای در پیاده روی اربعین، اظهار داشت: زوار باید متناسب با شرایط جسمی خود، از غذاهای سالم و بهداشتی بهره گیرند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، فرشته فزونی اظهار داشت: افراد متناسب با وضعیت و شرایط جسمی خود و رعایت اعتدال باید از غذاهای سالم و بهداشتی مصرف کنند و از درهم خوری و مصرف غذاهای چرب و سنگین اجتناب کنند. این کارشناس تغذیه بر ضرورت خودداری از مصرف غذاهای سرو شده در ظروف روباز که در معرض هوا و گرد و غبار قرار دارند، اظهار داشت: زوار از نگهداری غذای پخته شده بالاتر از دو ساعت در دمای محیط، گرم کردن آن بالاتر از یکبار، ذخیره آن برای وعده های بعدی و خوردن غذای مانده اکیداً پرهیز کنند. وی ضمن تاکید بر اجتناب از غذا خوردن در ظروف مشترک، اضافه کرد: زوار این سفر معنوی حتما بشقاب، قاشق، چنگال، لیوان یک بار مصرف و شخصی همراه خود داشته باشند. استفاده از آب بهداشتی و بسته بندی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از بطری های آب بسته بندی بهداشتی و نوشیدنی های کم شیرین و کم نمک را در حین پیاده روی به زوار سفارش کرد و اظهار داشت: یکباره و در حجم زیاد آب و مایعات را مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و به تدریج در طول روز بنوشید. به گفته ی ایشان، زوار برای پیش گیری از بروز مشکلات گوارشی باید از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد اجتناب کنند. فزونی، افزودن برش های لیموترش، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب را راه حل مناسبی برای طعم دار کردن آب عنوان نمود. پرهیز از مصرف نوشابه و نوشیدنی های حاوی کافئین کارشناس تغذیه معاونت بهداشت نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، نوشابه و چای پررنگ را سبب کم آبی بدن عنوان نمود. به گفته ی ایشان، مصرف نوشابه گازدار و غذاهای شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم (مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ شده و شور، گوشت های فرآوری شده و غذاهای نیمه آماده) به سبب افزودن انواع ادویه، نمک و شکر زیاد از دلیلهای تشدید تشنگی و سبب از دست رفتن آب بدن هستند. مصرف چهار واحد میوه روزانه فزونی با اشاره به ضرورت مصرف میوه در این سفر اظهار داشت: مصرف میوه ها ضمن تامین آب و الکترولیت های مورد نیاز بدن، مانع کم آبی می شود اما باتوجه به قند بالای میوه ها مصرف بالاتر از چهار واحد در روز سفارش نمی گردد. وی اشاره کرد: میوه ها باید با آب سالم شسته و ترجیحاً قابل پوست کندن باشند. استفاده از لیموترش در ضمن این سفر همراه با غذا از دیگر سفارش های رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه بود. به گفته ی ایشان، زوار می توانند میوه های خشک و انواع مغزهای کم نمک را به عنوان میان وعده های مغذی بهره گیرند و کشمش، خرما، توت خشک، انجیر، آلو خشک، گردو و بادام نیز همراه داشته و در طول سفر به میزان متعادل مصرف کنند. کارشناس تغذیه معانت بهداشت به افراد هشدار داد از خوردن سالاد و سبزیجات خام که درباب نحوه شست وشو و ضدعفونی شدن آنها اطمینان ندارند خودداری کرده و ترجیحاً انواع سبزی و صیفی های پخته شده همراه با غذا بهره گیرند. ماست و لبنیات بهداشتی و پاستوریزه مصرف کنید رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از ماست (کم چرب و پاستوریزه) به همراه کمی نعناع، پونه، گل سرخ را به زوار سفارش کرد و اظهار داشت: ماست منبع خوبی از آب، املاح، ویتامین و پروتئین است و سیستم ایمنی فرد را تقویت می کند. این کارشناس تغذیه با تأکید بر پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه خصوصاً پنیر، کره و شیر محلی بصورت فله، به زوار سفارش کرد از محصولات غذایی دارای بسته بندی بهداشتی بهره گیرند. فزونی اشاره کرد: افراد در صورت ابتلاء به بیماری خاص یا زمینه ای حتما پیش از سفر با پزشک خود درباب تنظیم برنامه غذایی و دارویی مشورت کنند. وی با اشاره به اهمیت بسیار زیاد زمان بندی مناسب مصرف غذا در بیماران دیابتی برای کنترل و جلوگیری از افت قند خون، اظهار داشت: فاصله زیاد بین وعده های غذایی موجب اُفت قند خون می شود. رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آخر اشاره کرد: بیماران دیابتی باید باتوجه به این مساله و شرایط خود و دستور پزشک در حین پیاده روی در ساعات معین غذا یا میان وعده مصرف کنند.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب