نوشیدنی هایی برای پیش گیری از وزوز گوش
کادایف: استفاده از هدفون یا ایرباد با صدای پایین، در محیط های پر سر و صدا موجب کاهش خطر وزوز گوش در افراد می شود.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، حالا، تحقیقات جدید نشان داده است که خوردن میوه و فیبر بیشتر یا نوشیدن شیر و قهوه بیشتر امکان دارد از وزوز آزاردهنده و مداوم که می تواند افراد را به حواس پرتی سوق دهد، جلوگیری نماید.
محققان گزارش دادند که به نظر می آید تغییرات ساده رژیم غذایی خطر ابتلاء به وزوز گوش را می کاهد.
تیم تحقیقاتی به رهبری محقق ارشد «کین ژیو ژانگ» از دانشگاه طب سنتی چینی چنگدو در سیچوان چین، نتیجه گیری کرد: «پیش بینی می شود که نگاههای مبتنی بر رژیم غذایی برای جلوگیری از وزوز گوش اهمیت بالای ی در مدیریت مزمن این عارضه داشته باشند.»
محققان می گویند: «شواهد موجود نشان داده است که مصرف میوه، فیبر غذایی، کافئین و لبنیات امکان دارد با کاهش بروز وزوز در ارتباط باشد.»
محققان در یادداشت های پس زمینه گفتند، از هر شش (۱۴٪) بزرگسال یک نفر به وزوز گوش مبتلا است.
اگرچه قرار گرفتن در معرض صدای بلند یک عامل خطر کلیدی برای مشکل شنوایی است، محققان نوشتند: «منشا وزوز گوش ناشناخته است و طیفی از عوامل را شامل می شود.»
برای بررسی شواهد، محققان داده های هشت مطالعه قبلی را که به ارتباط بالقوه بین وزوز گوش و رژیم غذایی پرداخته بودند، جمع آوری کردند. این مطالعات شامل بیشتر از ۳۰۰ هزار نفر بود.
نتایج نشان داد که افزایش مصرف برخی غذاها خطر وزوز گوش را کاهش می دهد:
• میوه ها ۳۵ درصد
• لبنیات ۱۷ درصد
• کافئین ۱۰ درصد
• فیبر ۹ درصد.
به گفته محققان، این غذاها امکان دارد با تأمین مواد مغذی خاصی که از سلامت شنوایی محافظت می کند، بر خطر وزوز گوش تاثیر بگذارد.
به عنوان مثال، به قول محققان، کافئین امکان دارد سبب ترشح هورمون هایی شود که از اعصاب در رابطه با شنوایی محافظت می کنند، در حالیکه میوه ها و فیبر امکان دارد سطح قند خون را حفظ نموده و از التهاب بالقوه مضر جلوگیری نماید.
محققان افزودند: «مکانیسم های اصلی امکان دارد شامل اثرات محافظتی این رژیم ها بر رگ های خونی و اعصاب، و همینطور خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی آنها باشد».
با این حال، به علت کیفیت پایین شواهد موجود، خیلی مهم است که یافته ها با احتیاط تفسیر شود.
در این بررسی هیچ مدرکی برای غذاهای دیگری که به صورت بالقوه امکان دارد خطر وزوز گوش را کاهش دهند، مانند شکلات، سبزیجات، تخم مرغ، گوشت یا ماهی پیدا نشد.
به گفته محققان، مطالعاتی که در این بررسی گنجانده شده است هم نمی تواند از رابطه میزان دوز مصرفی-پاسخ بین این غذاها و وزوز گوش پشتیبانی کند.
به عبارت دیگر، خوردن مقادیر زیاد میوه یا مصرف مقدار زیادی کافئین لزوماً محافظت درحال افزایشی در مقابل وزوز گوش ایجاد نمی نماید.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب