میوه ای که خطر افسردگی را کاهش می دهد
کادایف: کادایف: یک مطالعه جدید پرتقال را به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی که ممکنست به کاهش خطر افسردگی کمک نماید، شناسایی کرده است.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، مطالعات گذشته نشان میدهد که تعدادی از تغییرات سبک زندگی می تواند به کاهش خطر ابتلاء به اختلال افسردگی در فرد کمک نماید، همچون برخی غذاها مانند روغن زیتون و آجیل.
تخمین زده می شود که ۲۸۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان با افسردگی بالینی زندگی می کنند- یک وضعیت سلامت روان که بر خلق و خوی فرد و احساس وی تأثیر می گذارد.
تعدادی از عوامل خطر افسردگی همچون سابقه خانوادگی، تغییرات هورمونی، سایر بیماریهای مزمن و استرس مداوم وجود دارد.
مطالعات گذشته نشان میدهد که برخی تغییرات سبک زندگی می تواند به کاهش خطر ابتلاء به افسردگی در افراد کمک نماید. اینها شامل فعالیت بدنی، خواب مناسب، مدیریت استرس و خوردن یک رژیم غذایی سالم می باشد.
در مورد رژیم غذایی، تحقیقات قبلی حتی نشان میدهد که خوردن غذاهای سالم ممکنست به کاهش خطر ابتلاء به افسردگی در فرد کمک نماید.
یک مطالعه جدید پرتقال را به عنوان یکی دیگر از مواد غذایی که ممکنست به کاهش خطر افسردگی کمک نماید، شناسایی کرده است.
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های بالاتر از ۳۲۰۰۰ زن میانسال را تحلیل و بررسی کردند. بین سالیان ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷، پرسش نامه هایی بطور دوره ای برای شرکت کنندگان در مطالعه ارسال می شد تا از آنها در مورد رژیم غذایی و وضعیت افسردگی آنها سوال شود.
محققان با بهره گیری از نتایج توالی یابی DNA از نمونه های مدفوع که قبلاً توسط شرکت کنندگان جمع آوری شده بود، ارتباطی بین خوردن مرکبات و فراوانی ۱۵ گونه در میکروبیوم روده، همچون یک باکتری به نام Faecalibacterium prausnitzii پیدا کردند.
تحقیقات گذشته نشان میدهد که Faecalibacterium prausnitzii برای بدن مفید می باشد، برای اینکه به کاهش التهاب و پشتیبانی از سیستم ایمنی کمک می نماید.
بر اساس برخی مطالعات حیوانی، این باکتری ممکنست به بیماریهای گوارشی مانند بیماری روده تحریک پذیر و همین طور چاقی و حتی دیابت نوع ۲ کمک نماید.
علاوه بر این، دانشمندان مقدار کمتری از F. prausnitzii را در میکروبیوم شرکت کنندگان دچار افسردگی پیدا کردند.
«راج مهتا»، محقق ارشد در دانشکده پزشکی هاروارد و نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیه مطبوعاتی اظهار داشت: «ما دریافتیم که خوردن یک پرتقال متوسط در روز ممکنست خطر ابتلاء به افسردگی را تا حدود ۲۰ درصد کم کند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «به نظر می رسد که این اثر مختص مرکبات است. وقتی به کل مصرف میوه یا سبزیجات افراد یا سایر میوه ها مانند سیب یا موز نگاه می نماییم، هیچ رابطه ای بین مصرف آنها و خطر ابتلاء به افسردگی مشاهده نکردیم.»
محققان معتقدند F. prausnitzii ممکنست با تأثیر بر سطوح انتقال دهنده های عصبی سروتونین و دوپامین بوسیله یک مسیر متابولیک به نام مسیر چرخه I S-adenosyl-L-methionine در افسردگی نقش داشته باشد. این مسیر نقش زیادی در تولید انتقال دهنده های عصبی دارد.
مهتا اظهار داشت: «این انتقال دهنده های عصبی نحوه عبور غذا از دستگاه گوارش را تنظیم می کنند، اما همین طور می توانند به مغز بروند، جایی که خلق و خو را بهبود می بخشد».
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب