سازمان غذا و دارو:
هشدار درباره ی وجود سم سرطان زا در خشکبار مانده
کادایف: به گزارش کادایف، مدیر کل فراورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به احتمال آلودگی آجیل های نامرغوب به سم آفلاتوکسین هشدار داد و اظهار داشت: این سم قارچی می تواند منجر به مشکلات جدی کبدی شود.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، عبدالعظیم بهفر اضافه کرد: آفلاتوکسین نوعی سم قارچی است که در وضعیت نامناسب نگهداری، روی مغزها و دانه های روغنی رشد می کند. این سم می تواند منجر به مشکلات کبدی، مسمومیت و در موارد شدید، افزایش ریسک سرطان کبد شود. وی با تکیه بر راه های تشخیص آجیل آلوده اضافه کرد: وجود لکه های کپک زده، بوی نامطبوع، مزه تلخ و چروکیدگی از نشانه های ظاهری آلودگی به آفلاتوکسین است. با این وجود، تشخیص قطعی این سم تنها بوسیله آزمایش های تخصصی در لابراتوار های مواد غذایی امکان دارد. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به پایش های انجام شده در سالهای قبل اظهار داشت: بررسی های انجام شده نشان داده است که در بعضی نمونه های آجیل های فله ای و نگهداری شده در وضعیت نامناسب، میزان آفلاتوکسین بالاتر از حد مجاز بوده است. در سال قبل حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از نمونه های بررسی شده دارای سطحی از آلودگی به آفلاتوکسین بودند که در مواردی منجر به معدوم سازی یا بازگرداندن محصولات شد. وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو بطور مستمر بوسیله لابراتوار های کنترل کیفیت، نمونه برداری از محصولات بازار را انجام می دهد. امسال نیز تیم های بازرسی از مراکز عرضه آجیل، خصوصاً در ایام پایانی سال، نظارت های ویژه ای را اجرا کرده اند. در صورت مشاهده آلودگی، محصولات توقیف و فروشندگان متخلف به مراجع قانونی معرفی خواهند شد. بهفر درباره ی خطرات استفاده آجیل آلوده برای گروههای حساس هشدار داد و اظهار داشت: افراد دارای بیماریهای کبدی، کودکان، سالمندان و بیماران دارای نقص ایمنی باید بیشتر مراقب باشند. آفلاتوکسین در طولانی مدت می تواند اثرات تجمعی بر سلامت کبد داشته باشد و این گروه ها در معرض خطر بیشتری هستند. سفارش می شود این افراد حتما از آجیل های بسته بندی شده استاندارد بهره گیرند و از مصرف مغزهای مانده یا مشکوک پرهیز کنند. وی با اشاره به روش های تشخیص علمی این سم اظهار داشت: لابراتوار های کنترل کیفیت غذا و داروی مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و همین طور برخی لابراتوار های خصوصی معتبر دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو، قادر به انجام آزمایش های تخصصی برای اندازه گیری میزان آفلاتوکسین هستند. البته این آزمایش ها عمدتا برای تولیدکنندگان و واردکنندگان به انجام می رسد و مصرف کنندگان بهتر است با رعایت نکات ایمنی از خرید محصولات آلوده جلوگیری نمایند. مدیرکل فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در آخر از مردم خواست در صورت مشاهده آجیل های مشکوک، موارد را گزارش دهند. وی تاکید کرد: مصرف کنندگان می توانند بوسیله سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت یا مراجعه به معاونت های غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور، موارد را گزارش دهند. همچنین، بازرسان سازمان غذا و دارو بوسیله گزارش های مردمی، روند بازرسی را سریع تر انجام داده و در صورت تأیید آلودگی، با متخلفان برخورد خواهند کرد.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب