وزیر بهداشت:
اخلاق عملی جامعه پزشکی و پرستاری باید با آموزه های دینی همراه باشد
به گزارش کادایف، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: در جامعه پزشکی و پرستاری، اخلاق عملی باید با عمل کردن به آموزه های دینی و فداکاری های بزرگ در زندگی حرفه ای همراه باشد.
به گزارش کادایف به نقل از ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در یازدهمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی ایران و هشتمین کنگره اخلاق پرستاری که در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار گردید، به اهمیت اخلاق در زندگی حرفه ای و اجتماعی پزشکان و پرستاران اشاره نمود و از نقش الگوهای اخلاقی در جامعه سخن گفت.
وی با تأکید بر این که جامعه فراتر از اخلاق به پویش احترام و مهربانی نیاز دارد، اظهار داشت: بیمار نیاز به دلسوزی از طرف پزشکان دارد، اضافه کرد: آموزه های دینی و فلسفه دین ما برمبنای اخلاق استوار است و حضرت علی مقابل السلام به عنوان یکی از بزرگ ترین الگوهای اخلاقی در تاریخ اسلام شناخته می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خصوصاً به اخلاق عملی که باید در زندگی روزمره و حرفه ای به کار گرفته شود، اشاره نمود و گفت: بر این باور هستیم که اخلاق عملی می تواند جامعه را از نظر اجتماعی و حرفه ای غنی کند.
ظفرقندی در ادامه به فلسفه بعثت پیامبر اسلام (ص) اشاره نمود و یادآورشد: پیامبر اسلام با اخلاق نیکو توانست در دل ها محبت به وجود آورده و روابط اجتماعی را بهبود بخشد.
وزیر بهداشت با یادآوری سخنان رسول خدا (ص) که بدون اخلاق نمی توانست جامعه ای متحد بوجود آورد، تاکید کرد و به اخلاق در تعامل با فقرا، محرومان و حتی دشمنان اشاره نمود.
ظفرقندی بیان داشت: حضرت علی مقابل السلام نمونه ای از این نوع اخلاق بود که حتی در هنگام ضربت خوردن از دشمن، نگرانی او برای احترام به دشمنان خود در تاریخ ثبت شده است.
وی در ادامه به اهمیت رابطه اخلاقی میان مردم و حاکمیت اشاره نمود و اضافه کرد: اگر در این رابطه، اعتماد، صداقت و دلسوزی وجود نداشته باشد، لطمه های جبران ناپذیری به جامعه وارد می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نقش جامعه پزشکی و پرستاری در ایجاد اعتماد اجتماعی اشاره کرد: در نظرسنجی ها، جامعه پزشکی و پرستاری جزء اقشار مورد اعتماد مردم هستند، اما باید مراقب بود که این اعتماد از بین نرود.
دکتر ظفرقندی در ادامه به موضوع اخلاق پزشکی و اهمیت ترویج آن در جامعه اشاره نمود و اضافه کرد: اقدامات مختلفی دراین خصوص انجام شده همین طور جایگاه ایران در تحقیقات و مقالات علمی در رابطه با اخلاق پزشکی بالا است. اما در کنار این مسائل، نیاز به یک پویش عمومی برای ترویج احترام و مهربانی در سطح جامعه داریم.
وی یادآورشد: این پویش باید فراتر از مباحث اخلاقی باشد و به اصول اساسی اعتماد و سرمایه اجتماعی توجه کند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در بحران های مختلف مانند دوران کرونا، ایثار و فداکاری جامعه پزشکی و پرستاری به خوبی نمایان شد. در شرایطی که خانواده ها قادر به مراقبت از بیماران خود نبودند، جامعه پزشکی و پرستاری از جان خود گذشته و ایثار کردند، که این نمونه ای از بالاترین رتبه های انسانیت است.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب