رژیم غذایی مناسب دیابتی ها
به گزارش کادایف، تحقیقات جدید رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا را با کاهش سطح کلسترول در افراد دچار دیابت نوع ۲ مرتبط می کند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، افراد دچار دیابت نوع ۲ در معرض خطر بیشتر ابتلاء به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.
از گذشته، رژیم غذایی پر کربوهیدرات و کم چربی برای افراد دچار دیابت نوع ۲ بهترین درنظر گرفته می شد.
در چند سال گذشته، برخی مطالعات نشان داده اند که پیروی از یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات و پرچرب امکان دارد برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید باشد.
یک مطالعه جدید می گوید که جایگزینی برخی کربوهیدرات های غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد دچار دیابت نوع ۲ امکان دارد به بهبود سطح کلسترول آنها کمک نماید.
افراد دچار دیابت نوع ۲ در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی هستند.
مطالعات قبلی همینطور نشان داده است که افراد دچار دیابت نوع ۲ در معرض خطر ابتلاء به کلسترول بالا هستند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.
هم دیابت نوع ۲ و هم کلسترول بالا اغلب با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی قابل کنترل هستند.
مطالعه جدید نشان داد که ۵۱ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه به دنبال دنبال رژیم غذایی کم کربوهیدرات به بهبود دیابت نوع۲ دست پیدا کردند. تحقیقات انتشار یافته گزارش داد که پیروی از یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات امکان دارد عملکرد سلول های بتا را در افراد دچار دیابت نوع ۲ بهبود بخشد و مدیریت بیماری را آسان تر کند.
اکنون، مطالعه جدید بیان می کند که جایگزینی بخشی از کربوهیدرات های غذایی با پروتئین و چربی در رژیم غذایی افراد دچار دیابت نوع ۲ امکان دارد به بهبود سطح کلسترول آنها کمک نماید.
این پژوهش جدید شامل یافته های دو مطالعه مختلف است که در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک انجام شده است.
برای هر دو مطالعه، تمام وعده های غذایی برای شرکت کنندگان برای یک رژیم غذایی با پروتئین بالا با کربوهیدرات کاسته شده یا یک رژیم غذایی دیابت معمولی در یک دوره شش هفته ای عرضه شد.
• رژیم غذایی با پروتئین کم کربوهیدرات: ۳۰٪ کالری از کربوهیدرات ها، ۳۰٪ از پروتئین، و ۴۰٪ از چربی ها.
• رژیم غذایی مرسوم دیابتی ها: ۵۰ درصد کالری از کربوهیدرات ها، ۱۷ درصد از پروتئین و ۳۳ درصد از چربی ها تأمین می شود.
محققان دریافتند در حالیکه وزن در هر دو گروه رژیم غذایی حفظ می شد، اشخاصی که از رژیم غذایی پروتئین بالا با کربوهیدرات کاسته شده پیروی می کردند، لیپوپروتئین های غنی از تری گلیسرول (TRLs)، آپولیپوپروتئین B و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در انها کاهش پیدا کرد.
هنگام تجزیه و تحلیل، کاهش وزن ناشی از پیروی از رژیم غذایی پروتئین بالا با کربوهیدرات کاسته شده سبب کاهش سطح TRL و LDL و افزایش HDL (کلسترول) شد، در مقایسه با کسانیکه به همان میزان وزن خویش را به دنبال رژیم معمول دیابت از دست دادند.
محققان مطرح می کنند که این تاثیر به این علت است که کاهش وزن در هر دو گروه رژیم غذایی به صورت مؤثر سطح کلسترول و لیپوپروتئین را بهبود می بخشد، که احتمالا بر تاثیر تفاوت های درشت مغذی ها در رژیم های غذایی بیشتر است.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب