کادایف

سرطان گربه چیست و چگونه باید آن را تشخیص داد؟

سرطان گربه چیست و چگونه باید آن را تشخیص داد؟

کادایف: بسیاری از بیماری‌ها وجود دارد که می‌توانند گربه‌ها را مبتلا کنند و در میان آن‌ها برخی بسیار خطرناک و کشنده هستند. گروهی از بیماری‌ گربه وجود دارند که پس از مبتلا کردن علائمی از خود نشان نمی‌دهند و این موضوع سبب می‌شود که صاحب گربه نسبت درمان آن اقدام نکند. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به سرطان اشاره کرد.


سرطان در گربه چیست؟

یکی از مهم ترین نگرانی‌هایی که صاحبیان گربه‌ها در ارتباط با حیوان خود دارند وجود بیماری‌ها است. در ادامه قصد داریم تا تمامی موارد مربوط به سرطان در گربه را بیان کنیم.
بسیاری از بیماری‌ها وجود دارد که می‌توانند گربه‌ها را مبتلا کنند و در میان آن‌ها برخی بسیار خطرناک و کشنده هستند. گروهی از بیماری‌ گربه وجود دارند که پس از مبتلا کردن علائمی از خود نشان نمی‌دهند و این موضوع سبب می‌شود که صاحب گربه نسبت درمان آن اقدام نکند.
 
از جمله این بیماری‌ها می‌توان به سرطان اشاره کرد. سرطان در گربه‌ها نیز وجود دارد اما درصد ابتلا گربه‌ها به سرطان نسبت سگ‌ها کمتر است.
 
بسیاری از صاحبیان از بروز سرطان در گربه خود بسیار نگران هستند و همواره به دنبال روش‌های درمان و پیشگیری سرطان می‌گردند. سوالات متداولی در ارتباط با سرطان گربه وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- منشاء سرطان چیست و چگونه می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد؟
- آیا سرطان بیماری واگیر داری است و می‌توان به گربه‌های دیگر و حتی به انسان منتقل شود؟
- علائم وجود سرطان در گربه چیست و اقدامات لازم حین این بیماری چیست؟
- چه سرطان‌هایی می‌تواند گربه را مبتلا کند و روش‌های تشخیص قطعی آن چیست؟
 
این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر در ارتباط با سرطان پرسیده می‌شود که در این مقاله به توضیح و بررسی این بیماری و روش‌های درمان و پیشگیری آن می‌پردازیم.
 
سوال اولی که در ارتباط با این بیماری به وجود می‌آید این است که منشاء سرطان چیست و چه مسئله‌ای سبب می‌شود تا گربه به بیماری سرطان مبتلا شود؟
در جواب باید گفت که تا به امروز علت دقیق و مشخصی برای ایجاد سرطان یافت نشده است و دانشمندان در تلاش هستند تا علت دقیق ایجاد سرطان را یافت کنند اما با توجه به سرطان‌هایی که تا به امروز گربه‌ها را مبتلا کرده می‌توان کمی در ارتباط با منشاء آن صحبت کرد.
 

انواع سرطان گربه

انواع مختلفی از سرطان وجود دارد که علائم متفاوت و البته شدت و حدت متفاوتی را ایجاد می‌کنند. نکته‌ای که در ارتباط با سرطان چه در گربه و چه در انسان وجود دارد این است که ۲ نوع سرطان وجود دارد که ایجاد بیماری‌زایی می‌کنند که شامل، سرطان خوش خیم و سرطان بدخیم می‌شود.
 
سرطان خوش خیم به سرطانی گفته می‌شود که سلول‌های بیماری‌زا ایجاد توده می‌کنند اما این توده به نقاط دیگری از بدن منتقل نمی‌شود و همچنین اندازه توده تغییر نمی‌کند در حقیقت در سرطان خوش خیم سلول‌های بیماری‌زا سبب تغیر دیگر سلول‌های بدن نمی‌شوند.
 
اما در سرطان بدخیم سلول‌های بیماری‌زایی که ایجاد توده می‌کنند از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌روند و تغییر مکان، می‌دهند و از طرفی سلول‌های دیگر بدن را نیز مبتلا کرده و همواره تغییر اندازه می‌دهند به گونه‌ای که توده سرطان بدخیم درگذر زمان می‌تواند تا ۱۰ برابر اندازه اولیه خود رشد کند.
 
برخی از سرطان‌هایی که می‌توانند گربه را مبتلا کند به شرح زیر است:
 
سرطان پوست: یکی از سرطان‌هایی که ممکن است گربه به آن مبتلا شود سرطان پوست است.
این سرطان ضایعه‌های پوستی شدیدی را ایجاد می‌کند اما نکته‌ای که در ارتباط با آن وجود دارد این است که این ضایعات پوستی در ابتدا قابل مشاهده نیستند و درگذر زمان خود را نشان می‌دهند.
یکی از موضوعاتی که در ارتباط با سرطان پوست مطرح این است گربه‌ها به دلیل داشتن موهایی که سطح پوست را می‌پوشانند و همچنین برخی از نژادهای گربه که موهای بلندی دارند این سرطان خیلی دیر مشخص می‌شود و به همین دلیل توصیه می‌شود حتما حیوانات خانگی به طور مرتب هر ۳ ماه یک‌بار چکاب شوند تا مشکلی آن‌ها را تحدید نکند و اگر مشکل یا بیماری وجود دارد سریعا تشخیص داده شده و درمان صورت گیرد.
 
سرطان دستگاه تناسلی: می‌توان گفت بیشترین سرطانی که گربه‌ها را درگیر می‌کند سرطان بیضه در گربه‌های نر و سرطان رحم در گربه‌های ماده است. این سرطان اغلب در گربه‌های عقیم نشده و گربه‌های پیر بروز پیدا می‌کند.
خوشبختانه می‌توان خیلی راحت از بروز این سرطان با عقیم کردن گربه پیشگیری کرد. مهم ترین مزیت عقیم سازی به صفر رساندن احتمال سرطان در گربه است اما نکته‌ای که وجود دارد این است که باید عقیم سازی در زمان مناسبی انجام شود تا از بروز سرطان جلوگیری کند. 
بهترین زمان عقیم کردن گربه بین ۶ الی ۹ ماهگی (بعد از بلوغ جسمی و قبل از بلوغ جنسی) است. علائمی که این سرطان ایجاد می‌کند شامل ترشحات بسیار زیاد از دستگاه تناسلی و همچنین ایجاد درد و خونریزی است.
 
سرطان روده: از دیگر سرطان‌هایی که گربه‌ها می‌توانند به آن مبتلا شوند سرطان روده است. از علائم این سرطان می‌توان به وجود خون در مدفوع گربه اشاره کرد.
لازم به ذکر است که وجود خون در مدفوع از علامت چندین بیماری دیگر نیز است اما برای تشخیص قطعی منشاء آن نیاز است تا نمونه مدفوع برای برسی دقیق به آزمایشگاه ارسال شود. سرطان روده در میان گربه‌ها شایع نیست اما مواردی از آن مشاهده شده است.
نکته‌ای که در ارتباط با این سرطان وجود دارد این است که گربه مبتلا به آن معمولا به سختی مدفوع می‌کند و ترجیح می‌دهد دفعات کمتری در طول روز مدفوع کند.
 
گفتیم که علت دقیق ابتلا به سرطان در گربه‌ها هنوز نامعلوم است اما می‌توان وجود سرطان را وابسته به ۳ عامل دانست:
- عامل ژنتیکی
- عامل ویروسی
- عامل خارجی مثل نور خورشید و اشعه
 
حال سوال اینجاست که با مشخص نبودن عامل دقیق ایجاد سرطان‌های مختلف چگونه می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد؟
 
در جواب باید گفت هیچ روش قطعی برای جلوگیری از بروز سرطان در گربه وجود ندارد اما کاری که می‌توان انجام داد این است که اصول مراقبی و همچنین اصول نگهداری از گربه را رعایت کنیم، به‌عنوان مثال همواره از غذای خشک مناسب برای گربه استفاده کنیم، از قرص‌های تقویت سیستم ایمنی برای گربه استفاده کنیم و به طور مرتب گربه را به مراکز دامپزشکی جهت اخذ آزمایش‌های لازم و چکاب‌های دوره‌ای، ببریم.
 

درمان سرطان گربه

برای درمان سرطان در گربه‌ها ۳ روش وجود دارد که امروزه انجام می‌شود. البته لازم به ذکر است انتخاب روش درمان به نوع سرطان و شدت سرطان در گربه بستگی دارد. از روش‌های درمان سرطان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
جراحی: برخی از سرطان‌ها به دلیل اینکه مدت‌ها هیچ علائمی از خود نشان نداده‌اند و توموری بزرگ در بدن ایجاد کرده‌اند باید با جراحی برداشته شود.
به‌عنوان مثال توده‌ای که توسط سرطان بیضه در کیسه بیضه ایجاد شده است دیگر قابل درمان نیست و با دارو نمی‌توان آن را از بین برد به همین دلیل نیاز است تا گربه جراحی شده و توده برداشته شود.
 
شیمی درمانی: روش دیگری که در درمان بیماری سرطان هم در انسان و هم در حیوانات انجام می‌شود شیمی درمانی است. جالب است که بدانید برخلاف آنکه شیمی درمانی در انسان‌ها سبب ریزش مو کامل می‌شود در حیوانات این‌گونه نیست و تنها کمی موها را کم پشت می‌کند اما سبب ریزش کامل آن نمی‌شود.
 
پرتو تراپی: روش دیگری که وجود دارد پرتو تراپی است. این روش مانند دو روش قبلی رایج نیست اما گاهی برای درمان برخی از سرطان‌ها انجام می‌شود. در این روش با تاباندن پرتو به توده سرطانی سبب تحلیل رفتن توده می‌شوند.
 
نکته‌ای که در ارتباط با هر سه روش وجود دارد این است که تضمینی برای درمان قطعی وجود ندارد و همچنین نیاز است تا پرسه درمان چندین بار انجام شود تا توده سرطانی به طور کامل از بین رود.
 
 
سخن پایانی:
تنها کاری که می‌توان برای جلوگیری از سرطان انجام داد تقویت بدن و همچنین رسیدگی مرتب و مستمر به گربه است. همواره به خاطر داشته باشید که این بیماری خطرناک علاوه بر کشنده بودن درد زیادی برای گربه به وجود می‌آورد پس رعایت نکات پیشگیری را جدی بگیرید.
 
شماره تماس: ۲۲۳۸۴۸۰۰
 
صفحه اینستاگرام: dr.taghipour.pethospital@
 
1403/10/05
17:47:55
5.0 / 5
23
تگهای خبر: رپورتاژ , پزشك , پوست , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif