کادایف
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

تنها ۱۴۰ نانوایی در کشور از سبوس کافی برای پخت نان استفاده می کنند

تنها ۱۴۰ نانوایی در کشور از سبوس کافی برای پخت نان استفاده می کنند

به گزارش کادایف، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ۲ تا ۸ درصد سبوس گیری از گندم یا غلات کامل در پخت نان مناسب می باشد، اظهار داشت: تنها حدود ۱۴۰ نانوایی در کشور از آردهایی استفاده می نمایند که میزان سبوس گیری کمتری دارند.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، علیرضا رییسی روز چهارشنبه در همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه مرگ منتسب به سبوس گیری زیاد جز نخستین علت مرگ غذایی ایران است، اضافه کرد: سبوس گیری نخستین عامل مرگ و میر کشور در حوزه مواد غذایی بوده و کارهایی را در زمینه اصلاح سبوس گیری نان در کشور شروع کردیم.
وی با اشاره به اینکه ۲ تا ۸ درصد سبوس گیری از گندم یا غلات کامل، مناسب می باشد، خاطرنشان کرد: میزان سبوس گیری نان های ما خیلی زیاد است و این مورد به مردم ضرر می زند.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: در کشور ما در بعضی مواقع تا ۲۴ درصد سبوس گیری داریم و این صدمه زا است.
وی افزود: خیلی از مردم نان سفید را دوست دارند، این نان ها سبوس اش بسیار کم است، در مقابل نان هایی که تیره تر هستند و شاید شکل خوبی هم ندارند، یکی از بهترین مواد غذایی هستند.

بیماری های مزمن غیر واگیر دار درحال افزایش است

رئیس کنگره همایش غذاهای دریایی، سلامت و بیماری هم اظهار داشت: بیماری های مزمن غیر واگیر دار در حال افزایش می باشد. این بیماری ها راهی جز پیشگیری ندارند و تنها راه جلوگیری از آن اصلاح سبک زندگی است.
محمد جوانبخت با اشاره به اینکه اصلاح سبک تغذیه ضروری است، عنوان کرد: سیاست گذاران بخش بهداشت ما باید به این مورد بیشتر بپردازند تا شاهد کاهش بار بیماری های مزمن غیرواگیردار باشیم.
وی افزود: آموزش تغذیه و ارتقا سطح سواد در این عرصه باید با اهتمام بیشتری انجام گیرد تا از این طریق بتوانیم گام ارزشمندی در کاهش بیماری های مزمن غیرواگیردار برداریم.

تاکید بر مصرف رژیم های غذایی خاص با محوریت آبزیان

متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران هم با تکیه بر مصرف رژیم های غذایی خاص با محوریت آبزیان، اظهار داشت: مصرف آبزیان مثل ماهی و غذاهای دریایی فواید زیادی دارد و باید در تغذیه ترویج شود.
محمدحسن ابوالحسنی اظهارداشت: به جهت اینکه مصرف غذاهای سالم را ترویج نماییم باید یک نوع خودمراقبتی داشته باشیم، متاسفانه افراد هزینه زیادی را صرف تنقلات و هل هوله ها با ارزش غذایی پایین می کنند در حالیکه مصرف آبزیان همچون ماهی در سبد خانوار جایی ندارد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اطلاع رسانی برای نهادینه شدن فرهنگ و سواد تغذیه، نقش اساسی در جلوگیری از بیماری ها دارد، خاطرنشان کرد: باید اهمیت تغذیه سالم با مصرف آبزیان بخصوص ماهی در خانوارهای ایرانی از راه رسانه ها ترویج یابد و حتی برای رژیم های غذایی لاغری هم میتوان مصرف این مواد مغذی را جایگزین کرد.

مصرف آبزیان در ایران ۱۴.۲ کیلوگرم

عضو هیئت علمی فرآوری آبزیان شیلات هم اظهار داشت: مصرف آبزیان در ایران ۱۴.۲ دهم کیلوگرم است در حالیکه این رقم در دنیا ۲۰ کیلوگرم می باشد.
ذبیح الله بهمنی خاطرنشان کرد: ماهی ۲۲ درصد پروتیین دارد و پس از گوشت قرمز بیشترین پروتیین را دارد و میزان چربی آن هم پایین است.
وی با اشاره به اینکه مصرف آبزیان در رشد سلامت مغز موثر است، اظهار داشت: آبزیان دریایی و پرورشی باید دو بار در هفته مصرف شود.


1403/09/08
13:22:01
5.0 / 5
63
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif