آخرین وضعیت پارک های جنگلی تهران
به گزارش کادایف، مدیر کل منابع طبیعی استان تهران ضمن اشاره به آخرین وضعیت برخی پارک های جنگلی تهران، از پلاک کوبی درختان پارک چیتگر اطلاع داد.
رضا بیانی در گفت و گو با ایسنا افزود: پس از آن که هشت پارک جنگلی را برمبنای قرارداد بعد از سال ۹۸ به شهرداری های مختلف تهران خصوصاً شهرداری های ۵، ۱۳ و ۲۲ احاله مدیریت کردیم، پیگیری های خاصی را با همکاری دادستانی استان انجام دادیم که در حوزه پارک چیتگر به نتیجه رسیده است. آب با همکاری شرکت آب و فاضلاب منطقه ۲۲ باردیگر به پارک چیتگر رسیده است و آبیاری این پارک بعد از حدود ۱۵ سال بصورت مستمر به انجام می رسد.
وی افزود: اسناد مالکیت پارک چیتگر با توجه به این که در محدوده شهر تهران است را به نام منابع طبیعی ثبت کردیم و مدیرکل ثبت دراین زمینه هماهنگی لازم را انجام داد. این کار موجب می شود در صورت بروز تخلفاتی در پارک، برمبنای سند مالکیت امکان شکایت برای ما وجود داشته باشد.
بیانی درباره ی اقدامات انجام شده درباب درختان خشک شده این پارک اظهار داشت: باتوجه به هماهنگی انجام شده حدود ۱۰۰۰ اصله با بن بالاتر از سه سال درحال جایگزینی با درختان خشک شده است. درختان جایگزین شده پهن برگ، با نیاز آبی کم و بومی منطقه مانند اقاقیا، زبان گنجشک و بلوط هستند.
وی افزود: این کار ادامه پیدا می کند تا تمام پارک آبیاری شود و در صورت وجود درختان خشک با دستور دادستان و برمبنای طرح جایگزینی که شهرداری منطقع ۲۲ به ما ارائه می کند، درختان را جایگزین می نماییم.
مدیرکل منابع طبیعی استان تهران درباره ی آخرین وضعیت آب رسانی به درختان سرخه حصار اظهار داشت: شهرداری منطقه ۱۳ قراردادی به ارزش ۵۰ میلیارد تومان را برای احیای حدود شش حلقه چاه بسته است و تا حدود ۲۰ روز آینده این کار به انجام می رسد و درختان آبیاری می شوند.
وی با اعلان اینکه درخت خشکیده در پارک سرخه حصار داریم که بعد از انتقال آب باید آنها را جایگزین نماییم، توضیح داد: حدود ۱۴۰۰ اصله درخت در این پارک باید جایگزین شود. به همین دلیل طرح درختان جایگزین از طرف منطقه ۱۳ ارائه و درکمیته فنی مصوب شد و مورد تایید دفتر جنگلداری سازمان قرار گرفت. شهرداری منطقه ۱۳ اعلام نموده که همزمان با قطع درختانی که مجوز قطع گرفته اند، درختان برمبنای طرح مصوب کاشته می شود.
مدیر کل منابع طبیعی استان تهران اشاره کرد: بعد از سال ها اگر بتوانیم آب را به درختان چیتگر و سرخه حصار برسانیم، وضعیت آنها کمی بهتر می شود. این درختان طی سالهای قبل گرفتار تنش آبی شده بودند و در نتیجه آفت به عنوان عامل ثانویه به آنها حمله کرده بود.
وی باتوجه به افزایش دمای هوای تهران اظهار داشت: با هر یک درجه افزایش دما، حدود ۱۰ درصد نیاز آبی گیاه بیشتر می شود. درصورت تامین نشدن این نیاز آبی، درخت گرفتار مشکلاتی مانند آفت زدگی می شود.
پلاک کوبی درختان پارک های جنگلی تهران
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به پلاک کوبی درختان پارک های جنگلی احاله مدیریت شده اظهار داشت: با هماهنگی دادستانی، پلاک کوبی درختان در پارک های جنگلی احاله مدیریت شده در حال انجام می باشد. این کار از پارک چیتگر شروع شده است.
بیانی درباره ی نتایج پلاک کوبی درختان اظهارکرد: این کار موجب می شود قطع و جابجایی درختان باتوجه به شناسنامه دار شدن آنها کمتر اتفاق بیفتد یا صورت نگیرد. اگر درختی بدون مجوز قطع شود، شهرداری باید پاسخگو باشد و ما هم بوسیله دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه علت قطع شدن درخت را پیگیری می نماییم و نحوه جایگزینی آنرا جویا می شویم.
وی افزود: حکم دادگاه در صورت اثبات جرم متناسب با آن صادر می شود و بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش راندمان مد نظر قرار می گیرد حتی اگر تخلف در طرح های عمومی عمرانی انجام شده باشد، این ماده برای جبران خسارت درخت و خاک اعمال و خسارت به حساب خزانه دولت واریز می شود.
مدیر کل منابع طبیعی استان تهران درباره ی آخرین وضعیت گود آبعلی که به محل دفع نخاله های ساختمانی تبدیل گشته است، اظهار داشت: وضعیت این منطقه را در دادگاه درحال پیگیری هستیم. اداره کل پسماند شهرداری تهران برمبنای بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش راندمان باید در راستای جبران خسارت تلاش کند. هرچند در آن مکان پسماندها و نخاله های ساختمانی تخلیه می شد ولی باید خسارت وارد شده به درختان اطراف و محدود جبران و درختان کاشته شود.
بیانی در آخر در مورد آخرین وضعیت شرایط پارک جنگلی «خرگوش دره» اظهار کرد: چاه های آب این منطقه دو هفته پیش کف شکنی شد. در این پارک نیز تعدادی درخت خشک شده است ولی هنوز مجوز قطع نداده ایم. آبیاری بصورت کامل باید صورت گیرد. برخی درختان ۱۰۰ درصد خشک شده اند و باید حتما جایگزین شوند ولی درختان نیمه خشک با آبیاری احیا می شوند.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب