یافته محققان نروژی؛
عدم ارتباط مصرف ماهی در دوران حاملگی با آرتریت در نوجوانان
به گزارش کادایف، تحقیقات جدید نشان داده است که خوردن ماهی در دوران حاملگی به نظر نمی رسد خطر مبتلا شدن به آرتریت در نوجوانان را در آینده افزایش دهد، بخصوص اگر ماهی ها سالمون، قزل آلا یا ساردین روغنی باشند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، دکتر «ویلد اورلین داستول»، محقق ارشد این مطالعه از بیمارستان دانشگاه اسلو در نروژ، اظهار داشت: «ما نمی توانیم زنان آبستن را از مصرف ماهی صرفا بر طبق این مطالعه در ارتباط با خطر آرتریت در فرزندان منع نماییم، بخصوص باتوجه به تحقیقات دیگر که تأثیرات مثبت رژیم غذایی دریایی را برجسته می کنند.».
محققان نروژی خاطرنشان کردند که این یافته ها برخلاف مطالعه سوئدی در سال ۲۰۱۹ است که نشان میدهد خطر ابتلاء به آرتریت نوجوانان در میان کودکانی که مادرانشان حداقل یک مرتبه در هفته در طول حاملگی ماهی می خوردند، تا پنج برابر بیشتر می شود.
برای مطالعه جدید، آنها بیشتر از ۷۳۸۰۰ زن نروژی را که مابین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ آبستن بودند، دنبال کردند.
رژیم غذایی این زنان در نیمه اول حاملگی مورد بررسی قرار گرفت. به قول محققان، میانگین کل مصرف ماهی در هفته ۲۱۸ گرم بود.
محققان خاطرنشان کردند که هیچ ارتباط واضحی بین آرتریت نوجوانان و مصرف انواع ماهی یا مصرف ماهی های روغنی مشاهده نشد.
با این حال، محققان ارتباط ضعیف تری بین آرتریت نوجوانان و مصرف زیاد ماهی های کم چرب یا نیمه چرب مانند تیلاپیا یا ماهی کاد پیدا کردند.
داستول اظهار داشت: «زمانی که مصرف مادر از ۲۵۲ گرم ماهی کم چرب یا نیمه چرب در هفته در مقایسه با مصرف کم بیشتر شد، احتمال ابتلاء به آرتریت در نوجوانان افزوده شد.»
مطالعه قبلی سوئدی همینطور حدس می زد که افزایش ریسک ابتلاء به آرتریت نوجوانان می تواند ناشی از افزایش قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین موجود در غذاهای دریایی باشد.
اما مطالعه جدید نروژی هیچ ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض جیوه در رژیم غذایی ناشی از مصرف ماهی و خطر بعدی ابتلاء به آرتریت در نوجوانان نشان نداد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب