كارشناس سازمان غذا و دارو عنوان كرد؛
خطر سرطان زایی در نمک های رنگی و دریا
به گزارش کادایف، کارشناس سازمان غذا و دارو، ضمن اشاره به وجود فلزات سنگین در نمک های تصفیه نشده و متفرقه اظهار داشت: نمک دریا و نمک های رنگی دارای انواع ناخالصی ها بوده که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، یوسف صادقیان امین، ضمن اشاره به این که نمک خوراکی چه به صورت استخراج شده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراج شده از آب دریا دارای ناخالصی های فراوانی است، اضافه کرد: ناخالصی ها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند. وی افزود: نمک های تصفیه نشده دارای فلزات سنگین همچون سرب، جیوه، کادمیوم، آرسنیک و…، است که هر کدام از این عناصر مضرات فراوانی برای سلامتی بدن انسان دارند. بنابراین لازم است این ناخالصی ها طی فرایند تصفیه، از نمک خوراکی جدا شده و نمک از لحاظ وجود این ناخالصی ها، به حد استاندارد و مطلوب برسد. این کارشناس مواد غذایی ضمن اشاره به این که وزارت بهداشت برای کاهش شیوع بیماری گواتر و اختلال های ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن یُد به نمک های خوراکی را در پیش گرفته و هم اکنون همه کارخانه های تولید کننده نمک موظف می باشند، خاطرنشان کرد: «یُد» به میزان سفارش شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه می شود، استفاده از نمک خوراکی تصفیه شده یُددار تنها راه رساندن یُد به بدن برای انجام اعمال حیاتی وابسته به این ریزمغذی است. نرسیدن یُد کافی به بدن با عوارض بی شماری مانند گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه می باشد و به این علت وزارت بهداشت بر مصرف نمک خوراکی تصفیه شده یُددار تاکید می کند. وی تصریح کرد: با وجود سفارش های وزارت بهداشت در خصوص مصرف نمک یُددار تصفیه شده هنوز عده ای اعتقاد دارند که نمک دریا و نمک های رنگی برای بدن مفید می باشد. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می شود در صورتی که این نمک هایی هستند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی ها همچون فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. به قول صادقیان، نمک دریا در واقع نمک های معادن یا دریاچه های خشک شده است که علاوه برداشتن ناخالصی ها، بیشتر آنها دارای مواد خطرناک همچون مواد سمی ناشی از ورود آب های سطحی و فاضلاب ها به این دریاچه ها هستند و دارای میزان کم ید یا حتی فاقد ید بوده و نیاز روزانه به ید را تأمین نمی کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب