کادایف
محققان پی بردند؛

رژیم مدیترانه ای زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را کاهش می دهد

رژیم مدیترانه ای زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را کاهش می دهد

به گزارش کادایف، مطالعه دیگری نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش آهسته تر زوال شناختی مرتبط می باشد.



به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید بر مبنای تحلیل و بررسی متابولوم شرکت کنندگان، شواهد قطعی تری پیدا کرده است که مصرف رژیم مدیترانه ای سبب کاهش زوال شناختی در افراد مسن می شود.
ارتباط محکم بین رژیم غذایی مدیترانه ای و سلامت شناختی تا حدودی مبهم باقی مانده است. این مورد به احتمال زیاد به این علت است که خیلی از مطالعات به گزارش خود شرکت کنندگان در مورد رژیم غذایی مصرفی خود متکی هستند، که ابزاری نامعتبر برای جمع آوری داده ها است.
یک مطالعه جدید رویکرد متفاوتی برای اندازه گیری رژیم غذایی و انتخاب موارد و کنترل دارد. این مطالعه در دو منطقه فرانسه انجام شد.
در هر دو مورد، افراد مبتلا به زوال شناختی بعد از ۱۲ سال پیگیری و گروه شاهد که بدون زوال شناختی تحت نظر بودند، انتخاب شدند.
نویسندگان با استفاده از نشانگرهای زیستی در نمونه های خونی که در ابتدا برای اندازه گیری میزان نفوذ اجزای مختلف یک رژیم غذایی مدیترانه ای به جریان خون شرکت کنندگان رسیده است، بر عدم دقت در یادآوری رژیم غذایی غلبه کردند.
مطالعه جدید با استفاده از نشانگرهای زیستی سرم خون، نشان داد افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می نمایند کمتر احتمال دارد زوال شناختی در رابطه با افزایش سن را تجربه کنند.
نویسندگان این مطالعه یک سیستم امتیازدهی ایجاد کردند که پایبندی افراد به رژیم غذایی مدیترانه ای را اندازه گیری می کند. آنها سیستم خویش را MDMS می نامند که مخفف "میزان متابولیک رژیم غذایی مدیترانه ای" است.
محققان سرم خون شرکت کنندگان را برای وجود متابولیت هایی که در نتیجه پردازش سلولی برخی غذاها ایجاد می شود، تحلیل و بررسی کردند که منجر به امتیاز MDMS که مخفف "میزان متابولیک رژیم غذایی مدیترانه ای" شد.
هیچ یک از افراد در شروع مطالعه در سالهای ۱۹۹۹-۲۰۰۰، زمانیکه تست های شناختی انجام شد، زوال عقل نداشتند. شرکت کنندگان به صورت مکرر هر دو تا سه سال در یک دوره ۱۲ ساله مورد آزمایش قرار گرفتند تا هرگونه پیشرفت زوال عقل را ثبت کنند.
در ابتدای مطالعه، محققان از شرکت کنندگان نمونه خون گرفتند تا ۷۲ متابولیت مورد نظر را اندازه گیری کنند.
در مطالعه جدید، افرادی که بیشترین پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای را نشان دادند، ۱۰ درصد کمتر از افرادی که نمرات آزمون کمتری داشتند، مبتلا به اختلال شناختی خفیف شدند.
متابولیت های ردیابی شده در این مطالعه، مولفه هایی برای اجزای کلیدی رژیم غذایی مدیترانه ای هستند. اینها شامل پلی فنولیک ها و همینطور اسیدهای چرب امگا ۳ همچون DHA و EPA است که همه آنها با سلامت شناختی بهتر مرتبط هستند.
به گفته محققان، رژیم غذایی غنی از پلی فنول ها همچون کورستین و کامپفرول با کاهش سرعت شناختی مرتبط می باشد، در حالیکه مصرف بیشتر اسیدهای چرب امگا ۳ بعنوان یک استراتژی پیشگیرانه برای آلزایمر حمایت می شود.


منبع:

1402/09/08
09:13:45
5.0 / 5
276
تگهای خبر: آلزایمر , رژیم غذایی , سلامت , غذا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif