مدیركل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت عنوان كرد؛
سفارش های طب ایرانی برای تغذیه سالم
کادایف: مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی و افزایش بیماریها به تشریح اصول تغذیه سالم از نظر طب ایرانی پرداخت.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، نفیسه حسینی یکتا، با اشاره به این که در متون کهن طب ایرانی وظیفه اصلی پزشک حفظ سلامت مردم دانسته شده است؛ گفت: این نشان میدهد اولویت در طب ایرانی حفظ سلامت و پیشگیری است که با رعایت شش اصل ضروری حفظ سلامتی یعنی آب و هوا، خوردنی ها و آشامیدنی ها، حرکت و سکون، خواب و بیداری، استفراغ و احتقان و اعراض نفسانی است امکان پذیر است. وی، تغذیه سالم را یکی از ۶ اصل «سته ضروریه» یا همان اصول ضروری سالم ماندن دانست و اشاره کرد: در این مکتب طبی بر تغذیه صحیح و پیشگیری و درمان بوسیله غذا تاکید فراوانی شده تا جایی که حکمای بزرگ ایرانی همچون محمد بن زکریای رازی نخستین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی مناسب می دانند که نشان میدهد برخورداری از تندرستی، بدون داشتن تغذیه صحیح امکان پذیر نیست. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به رواج تغذیه ناسالم در جامعه امروزی اظهار داشت: امروزه حدود دو سوم افراد بالغ مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند و آمار بالایی در ابتلاء به انواع بیماریها داریم که آنرا می توان تغذیه ناسالم و رشد مصرف فست فودها دانست. حسینی یکتا با اعلان اینکه در مکتب طب سنتی ایران تغذیه برمبنای فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت می باشد اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت بدن کمک می کند؛ اشاره کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار می آید، برای اینکه موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلاء به انواع بیماریها می شود. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل مهم ترین سفارش را داشتن ساعات منظم غذایی دانست و گفت: هر فردی باید برای نظم در ساعات غذا برنامه ریزی کند و یکی از مهم ترین نکات در مورد ساعات غذا خوردن فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن است. وی افزود: دمای غذا باید باتوجه به فصول سرد و گرم سال مدنظر قرار بگیرد. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به سخن حکیم بقراط که می فرماید: «پرهیز در تندرستی مانند ناپرهیزی در ناخوشی است» پرهیز زیاد، کاهش شدید و ناگهانی حجم غذا و استفاده دائمی از غذاهای لطیف و سبک در زمان تندرستی را مضر دانست و اظهار داشت: تمایل به کاهش وزن و رژیم های غذایی نامناسب ممکنست به سبب افزایش سردی و رطوبت بدن؛ بر خلاف تصور فرد را گرفتار افزایش وزن کند اما کاهش مقدار غذا در بیماریهای حاد و مصرف غذاهای نسبتاً لطیف و غیر متنوع لازم و ضرورت دارد. حسینی یکتا، توجه به تغییرات مزاجی و سنی برای انتخاب نوع و حجم غذای مناسب را ضروری دانست و اشاره کرد: ممکنست فردی که قبلاً به آسانی غذایی را هضم می کرده دیگر توان هضم آنرا نداشته باشد و با مصرف آن غذا گرفتار مشکل شود پس در مصرف غذا توجه به سن و شرایط فرد ضرورت دارد. وی توضیح داد: در زمان غذا خوردن باید در کمال آرامش غذا را به خوبی و به دور از عجله و استرس و هیجانات روحی و روانی بجویم و حواسمان به غذا باشد نه این که مشغول کارهای دیگری مثل تماشای تلویزیون و چک کردن تلفن همراه باشیم برای اینکه در فرآیند هضم غذا اثر منفی می گذارد. همین طور سفارش می شود یک تا دو ساعت پس از غذا حرکات سنگین انجام ندهیم، اما حرکت کم در حد چند قدم راه رفتن موجب افزایش گردش خون معده و بهبود هضم خواهد شد. مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در آخر اظهار داشت: طب ایرانی گام اول برای درمان هر بیماری را اصلاح سبک زندگی و الگوی تغذیه ای می داند و البته رعایت آداب غذاخوردن، به اندازه نوع و میزان غذا اهمیت دارد. رعایت این اصل مهم می تواند به کاهش خیلی از بیماریها کمک نماید و خوب است.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب