رئیس فرهنگستان علوم پزشكی:
سلامت معنوی را در مراکز درمانی و آموزشی ارتقا دهیم
به گزارش کادایف، رییس فرهنگستان علوم پزشکی با تأکید بر این که باید سلامت معنوی (ارزش های انسانی و اسلامی) را به نیروی انسانی و کادر درمان در مراکز آموزشی، دانشگاه ها و بیمارستان ها آموزش دهیم، اظهار داشت: در مرحله بعد تلاش نماییم این صفات معنوی را به مراجعه کنندگان ارائه دهیم.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، سید علیرضا مرندی روز دوشنبه در نشست خبری که در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار گردید، اضافه کرد: سلامت معنوی را معادل سلامت مذهبی می دانیم تا فرد زندگی با کیفیت و سعادت اخروی داشته باشد و علاوه بر سلامت جسمی و اجتماعی از سلامت معنوی نیز برخوردار باشد.
وی گفت: باید سلامت معنوی در مراکز آموزشی و درمانی آموزش داده شود تا در جامعه نهادینه شود چونکه در نحوه برخورد و رفتار افراد به ویژه در برخورد با بیماران موثر است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اعلان اینکه سلامت معنوی چهارمین بُعد سلامت از نظر سازمان بهداشت جهانی است، اظهار داشت: ۴۱ سال قبل سلامت معنوی در سازمان جهانی بهداشت تصویب گردید. آمریکا و اروپا تدریس این مساله را شروع کردند و مقالاتی دراین خصوص تولید شده است.
مرندی اضافه کرد: موسیقی و یوگا همچون دستورات سلامت معنوی غربی هاست اما رهبر معظم انقلاب همیشه تاکید کرده اند که این مساله به روحانیت نیز ارتباط دارد و ما نیز از آنها کمک گرفتیم.
وی با اشاره به فعالیت علما در این عرصه، اضافه کرد: حال سلامت معنوی در بزرگان حوزه مورد توجه قرار گرفته البته هنوز اطلاعات ما کامل نیست اما باید مردم را بوسیله رسانه ها با این مساله سلامت معنوی اسلامی آشنا نماییم.
وی اظهار داشت: تلاش داریم با حمایت روحانیت آموزش ها به مردم در این زمینه اسلامی باشد و سفارش هایی حتی از زمان ازدواج دو فرد تا مراحل دیگر داشته باشیم و آموزش دهیم.
حسن ابوالقاسمی رییس نهمین همایش ملی سلامت معنوی نیز با اشاره به برگزاری این همایش سوم و چهارم بهمن ماه در قم گفت: برای داشتن زندگی باکیفیت علاوه بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سلامت معنوی نیز باید مورد توجه قرار گیرد، در خیلی از کشورها مطالعه انجام شده که آنهایی که سلامت معنوی دارند بهتر می توانند سختی را تحمل کنند، اضطراب و افسردگی کمتری دارند و طول عمر بیشتری دارند و الان کتاب ها و مقالات زیادی در دنیا در این خصوص وجود دارد.
وی اضافه کرد: هم اکنون از حوزه های علمیه در تهیه منابع سلامت معنوی کمک گرفته ایم تا به عنوان یک اصل و فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
ابوالقاسمی با اشاره به حضور فعال وزارت آموزش وپرورش در همایش سلامت معنوی اظهار داشت: این همایش دارای ۱۴ سخنران و ۶ پنل است که به ابعاد مختلف سلامت معنوی می پردازد.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب