توسط محققان دانشگاهی صورت گرفت
عرضه مدلی برای بررسی وضعیت بیومكانیكی بیماران
كادایف: مدلسازی ستون فقرات كمری انسان بر مبنای پارامترهای آناتومیكی بدن جهت بررسی وضعیت بیومكانیكی بیماران، توسط محقق واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد عرضه شد.
به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، زهرا خوز، مجری طرح كمردرد را یكی از شایع ترین بیماری های انسان دانست و اظهار داشت: این عارضه به غیر از رنج و درد فردی، به واسطه محدودیت های حركتی و جسمانی، فرد را در انجام فعالیت های گوناگون روزمره و كاری، دچار مشكل خواهد نمود.
وی با اشاره به روش های رفع و كاهش كمردرد، اظهار نمود: جراحی بعنوان راه حل نهایی این عارضه مطرح می گردد و برای رسیدن به جراحی مطلوب، پیش بینی روند جراحی مفید و ضروری می باشد كه در این راستا داشتن مدلی سالم از ستون فقرات كمری بعنوان الگویی مناسب برای انجام جراحی مورد نیاز است.
خوز، با اشاره به اینكه تابحال مطالعات مختلفی در زمینه مدل سازی ستون فقرات بر مبنای پارامترهای آناتومیك صورت گرفته است، ادامه داد: با وجود پیشرفت های زیادی كه در این زمینه صورت گرفته، نیاز به مدلی كه بتواند علاوه بر دربرگرفتن پارامترهای آناتومیكی، كاربرد كلینیكی هم داشته باشد، محسوس است.
مجری طرح از بكارگیری روش المان محدود در مدل سازی ستون فقرات كمری با تعداد ۱۸ پارامتر آناتومیك مهم، در این تحقیق اطلاع داد و ادامه داد: در این تحقیق بعد از استخراج داده های اولیه از عكس رادیولوژی فرد سالم، داده ها در نرم افزار «كتیا» و «آباكوس» طراحی شد تا نتایج چرخش بین مهره ای در حركات فلكشن، اكستشن و لترال بندینگ چپ و راست مشخص شود.
به گفته وی در این تحقیق موفق به مدل سازی ستون فقرات كمر انسان بر مبنای پارامترهای آناتومیكی بدن شدیم و از نتایج به دست آمده می توان برای بررسی وضعیت بیو مكانیكی بیماران مبتلا بهره برد.
این تحقیق از جانب زهرا خوز دانشجوی مقطع كارشناسی ارشد مهندسی پزشكی-بیومكانیك واحد علوم و تحقیقات با عنوان «مدل سازی و صحه گذار المان محدود پارامتری ستون فقرات كمری» با همكاری دكتر محمد نیكخو عضو هیأت علمی این دانشگاه و دكتر چی سیو چنگ ( Chih-Hsiu Cheng ) استاد دانشگاه چنگ گنگ (Chang Gung University) اجرایی شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب