کادایف
وزیر بهداشت:

بکارگیری بموقع فارغ التحصیلان، جلوی مهاجرت نخبگان را می گیرد

بکارگیری بموقع فارغ التحصیلان، جلوی مهاجرت نخبگان را می گیرد

به گزارش کادایف، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهاجرت نخبگان را یک خسارت برای کشور توصیف کرد و اظهار داشت: باید با بکارگیری مناسب و بموقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.


به گزارش کادایف به نقل از ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه معاونان تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت که در محل این وزارتخانه برگزار گردید، گفت: تعداد مقاله های علمی منتشره تنها یکی از فاکتورهای توسعه کشورهاست و همه آن نیست.
وی گفت: بااینکه علم به خودی خود باارزش است اما آن چه علم را به توسعه تبدیل می کند، تلفیق آن با اخلاق است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تبدیل علم به عمل و همین طور مفید واقع شدن علم برای عموم مردم را از دیگر مولفه های توسعه علمی برشمرد و اظهار داشت: اگر علم مشکلات و گرفتاری های مردم را حل کرد، مفهوم توسعه و پیشرفت تحقق پیدا می کند.
مهاجرت نخبگان دردناک است
ظفرقندی به موضوع مهاجرت نخبگان نیز اشاره نمود و اضافه کرد: برای یک معلم هیچ چیز دردناک تر از آن نیست که شاگرد و محصول عمرش مهاجرت کند؛ این وظیفه ما است که علل و راهکارهای مقابله با این مهاجرت ها را پژوهش نماییم.
وزیر بهداشت افزود: مهاجرت جوانان و نخبگان را خسارت می دانیم و باید با کار علمی، منظم و جذب در پژوهش، آنها را نگه داریم.
وی اشاره کرد: باید جوانان و فارغ التحصیلان را پس از دوران تحصیل، مناسب و بموقع بکارگیری نماییم و از طرف دیگر چرخش های اداری خسته کننده را از مقابل آنها برداریم.
ظفرقندی افزود: طرح های گوناگون به دوران تحصیلی دانشجویان بار می شود که این هم یکی از عوامل مهاجرت است چون پس از اتمام پزشکی عمومی، تخصص و فوق تخصص باید چندین سال دوره طرح را بگذراند.
وی اظهار داشت: باید با به کارگیری مناسب و بموقع فارغ التحصیلان جلوی مهاجرت آنها را بگیریم.
وی از پژوهش به عنوان یکی از راه های نگهداشت جوانان و نخبگان یاد کرد و اظهار داشت: هر کسی که معلمی کرده می داند وقتی شاگردش می خواهد از کشور برود، چقدر برای خانواده و معلم، غم انگیز و زجرآور است چون محصولی که به ثمر نشسته، از دست می رود که به صورتی خسارت است.
سالمندی جمعیت یک واقعیت است
وی به آمار تلفات جاده ای و ضرورت پژوهش دراین خصوص نیز پرداخت و افزود: در سال ۷۸ آمار کشته های تصادفات رانندگی ۲۸ هزار نفر بود که با بررسی و پژوهش با هدف کار برای مردم، این آمار کم شد و به ۱۴ هزار نفر رسید اما سال قبل از ۲۰ هزار نفر عبور کرد.
وی اضافه کرد: اما اگر جان حتی یک نفر را نجات دهیم، یک خانواده و یک زندگی را نجات داده ایم و کاهش تلفات جاده ای در تحقق جوانی جمعیت هم موثر است چون یکی از معضلات جدی و ملی آینده کشور، سالمندی جمعیت است و باید بتوانیم جوانان را سالم نگه داریم تا در آینده شاهد کشوری پیر و غیرمولد نباشیم.
وزیر بهداشت افزود: خیلی از کارها و اقدامات حتی در عرصه جوانی جمعیت به انجام می رسد که ممکنست علمی، پژوهش محور و مبتنی بر شواهد نباشد و برای آنها هزینه می شود اما به هدف نمی رسد چون ابعاد جامع آنها با ابزار پژوهش بررسی نشده و کارهای مقطعی به انجام می رسد.
رشد مقالات مثل ورزش قهرمانی است
ظفرقندی بر ضرورت تکریم علم و عالمان و مراکز پژوهشی با هدف توسعه علمی کشور اصرار کرد و اظهار داشت: هرگاه عالمان تکریم شدند، تعداد مقالات علمی کشور نیز در مراجع بین المللی رشد کرد و هر وقت خلاف این عمل شد، پژوهش و مقاله نیز سقوط کرد.
وی افزایش رشد مقالات را مهم دانست و اظهار داشت: رشد مقالات مثل ورزش قهرمانی است که در آن بدنبال مدال و بالا رفتن پرچم کشورمان هستیم و برای کشور، پسندیده نیست که ببینیم در سال های اخیر دراین خصوص افت کرده ایم و کشورهایی مانند ترکیه و عربستان، جایگاه ما را می گیرند. علم باید با اخلاق، عمل و برای مردم باشد.
وی با اعلان اینکه اعتقاد ندارم که بودجه های پژوهشی تنها باید از منابع دولتی باشد، اظهار داشت: چیزی که موجب پیشرفت ما می شود این است که ببینیم مشکل کجاست و از همانجا، منابع تامین و مشکلات حل شود؛ جوانی جمعیت، سوء تغذیه و سبک زندگی سالم منابع مناسب و مشخصی در دستگاه های مختلف دارند که قسمتی از آنها می تواند در پژوهش های علمی و اصولی هزینه شوند.
تهیه برنامه ۸ ماده ای برای توسعه تحقیقات حوزه سلامت
یونس پناهی معاون سابق وزارت بهداشت نیز در این مراسم با اشاره به تهیه برنامه ۸ ماده ای برای توسعه تحقیقات حوزه سلامت در سال ۱۴۰۰، از توسعه شرکت های دانش بنیان، توزیع عادلانه منابع بین دانشگاه ها، رشد پارک های علم و تکنولوژِی، مراکز رشد و فناوری، اعطای مجوز جذب هیأت علمی پژوهشی در دانشگاه ها و همین طور ماموریت محور کردن دانشگاه ها و کلان مناطق کشور به عنوان قسمتی از دستاوردهای این معاونت در سه سال قبل یاد کرد.
شاهین آخوندزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با اشاره به کاهش روند انتشار مقالات کشور، طرح های تحقیقاتی، پایان نامه ها و رشد فناوری در کشور در طول سه سال قبل به دلیلهای مختلف همچون کاهش منابع پژوهشی، اشاره کرد: جایگاه برتر کشورمان در تولید مقاله توسط ترکیه و جایگاه برتر در عرصه استنادات توسط عربستان، گرفته شده چون منابع تحقیقاتی این کشورها بر عکس کشور ما، رو به رشد بوده است.
وی با اعلان اینکه ترمز و قفل پژوهش کشور نخواهیم بود، از نوسازی، بازسازی و تجهیز زیرساخت های پژوهشی، تقویت روابط بین المللی و برداشته شدن نگاه امنیتی از مقالات، هدایت و پشتیبانی از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد و فناوری، نمایه سازی، ارتقای کیفی و پشتیبانی از مجلات علمی و همین طور توسعه بانکهای زیستی، مطالعات ثبت بیماریها و همگروهی و توجه به هوش مصنوعی در عرصه تحقیقات به عنوان برنامه های این معاونت در دولت چهاردهم یاد کرد.
به گزارش کادایف به نقل از خبرگزاری ایرنا، در این آیین که به حضور معاونان و مدیران وزارت بهداشت برگزار گردید، شاهین آخوندزاده به عنوان معاون جدید تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران منصوب و از کوشش های یونس پناهی معاون پیشین قدردانی گردید.
آخوندزاده دارای مدرک فلوشیپ نوروساینس از سازمان تحقیقاتی اینسرم پاریس فرانسه و دکترای تخصصی نوروسایکوفارماکولوژی بالینی از دانشگاه گلاسگو انگلستان است که دوره دکتری خودرا در رشته داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفتن کرده است.
از وی تا حالا بالاتر از ۶ کتاب؛ ۹۳ مقاله فارسی و ۱۷۱ مقاله انگلیسی در مجلات معتبر علمی به چاپ رسیده است؛ وی در دوازدهمین دوره جشنواره ابن سینا به عنوان پژوهشگر برتر انتخاب شده بود.



منبع:

1403/08/13
09:23:55
5.0 / 5
90
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif