فزونی عنوان كرد؛
روزهای گرم از مصرف مایعات شیرین و کافئین دار خودداری کنید
کادایف: رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، نسبت به مصرف مایعات شیرین و کافئین دار مانند قهوه، شکلات های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ که سبب کاهش آب بدن می شود، هشدار داد.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، فرشته فزونی، با تکیه بر لزوم رعایت الگوی تغذیه ای سالم به بیان نکاتی مهم برای جلوگیری از گرمازدگی و کم آبی بدن در هوای گرم تابستان، اظهار داشت: برای جلوگیری از کم آبی بدن مایعات کافی ترجیحاً آب شرب سالم بنوشید. وی با اشاره به اینکه برای افراد بالغ سالم نوشیدن هشت لیوان مایعات روزانه سفارش می شود، اضافه کرد: اما مبتلایان به بیماری های کلیوی باید در مورد میزان مصرف مایعات با پزشک خود مشورت کنند. فزونی تصریح کرد: آب و مایعات را در حجم زیاد و یک دفعه مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و کم کم در طول روز بنوشید. وی افزود: میتوان از برش های لیموترش، انواع توت ها، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب برای طعم دادن به آب استفاده نمود. فزونی با اشاره به اینکه استفاده از میوه های فصل نقش مؤثری در تأمین آب بدن دارد، تصریح کرد: اما با عنایت به قند بالای آنها مصرف بیشتر از چهار واحد میوه در روز سفارش نمی گردد. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از میزان مناسب میوه و سبزی مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی، آلو، آلبالو، خیار، نعناع، اسفناج، کاهو و کرفس در رژیم غذایی روزانه را برای تأمین آب و الکترولیت های مورد نیاز و پیشگیری از کم آبی مؤثر دانست. وی با سفارش مصرف روزانه چند وعده غذای کم حجم و سبک مصرف کنید و خودداری از مصرف غذای حجیم و سنگین، اضافه کرد: از انواع سبزی خام و پخته به شکل سالاد یا همراه با غذا برای رفع تشنگی استفاده کنید. فزونی با اشاره به اینکه در هوای گرم استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ ها، آش ها و خوراک های کم چرب سفارش می شود، اظهار داشت: همینطور انواع آش های سبک تابستانی (مانند آش آلو، آش دوغ، آش انار، سوپ سبزیجات)، دوغ کم نمک، آبدوغ خیار، انواع سالاد در فصل گرما بیشتر از سایر غذاهای سنگین، پرکالری و چرب سفارش می شود. وی با اشاره به اینکه ترکیب ماست و خیار یا ماست با انواع سبزی های پخته شده هم علاوه بر افزایش ارزش غذایی ماست، باعث رفع تشنگی می شود، اضافه کرد: در ساعاتی که خارج از منزل هستید یک بطری آب یا شربت های خانگی کم شیرین همراه داشته باشید. فزونی با اشاره به اینکه نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، شکلات های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ باعث کاهش مایعات بدن می شود، تصریح کرد: از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد خودداری کنید، چونکه می توانند سبب بروز مشکلات گوارشی شوند. وی تصریح کرد: مصرف نوشابه گازدار و خوراکیهای شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ شده و شور، فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای نیمه آماده به دلیل افزودنی هایی مانند انواع ادویه، نمک و شکر زیاد، سبب تشدید تشنگی می شود و نباید مصرف شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب