کادایف
متخصص تغذیه تاكید كرد؛

مصرف چای پررنگ را حذف کنید

مصرف چای پررنگ را حذف کنید

به گزارش کادایف، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه ضمن اشاره به کافئین موجود در چای، اظهار داشت: افراد دارای مشکلات قلبی، زخم معده و سنگ های کلیوی وخانم های آبستن از مصرف چای پررنگ باید اجتناب کنند.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، سمیرا ربیعی استادیار دانشگاه و دکترای تخصصی علوم تغذیه، با اشاره به اینکه چای حاوی میزان بالای کافئین است، اضافه کرد: هرچه چای مصرفی پررنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می شود. وی افزود: کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می شود. به قول ربیعی، فرم طبیعی کافئین در خیلی از گیاهان همچون قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می شود. استادیار دانشگاه ضمن اشاره به اثرات کافئین بر بدن، اضافه کرد: کافئین، مدر یا ادرار آور است، ازاین رو نوشیدن چای پررنگ، سبب اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می کند. ربیعی، کافئین را باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون برشمرد و تصریح کرد: نوشیدن چای پررنگ سبب سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می شود. دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به اینکه کافئین با جذب آهن غذا تداخل دارد، اظهار داشت: چای مصرفی هرچه پررنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می شود. وی سفارش کرد افرادی که مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پررنگ را ترک کرده و یا مصرف آنرا به حداقل یک ساعت قبل یا پس از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند. به قول ربیعی، تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفا در ارتباط با منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز ازاین رو این مورد باید مورد توجه گیاهخواران قرار گیرد. وی ادامه داد: کافئین سطح هوشیاری را بالا می برد. شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد ولی در واقع، نوشیدن چای پُررنگ در شب بخصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در بلند مدت هم سطح اضطراب را زیاد می کند. این استادیار دانشکده علوم تغذیه تصریح کرد: افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پررنگ خودداری کرده و یا مصرف آنرا محدود کنند.


منبع:

1403/04/14
21:01:13
5.0 / 5
232
تگهای خبر: تخصص , سفارش , غذا , قهوه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان كادایف
کادایف kadaif

کادایف kadaif