متخصص تغذیه و رژیم درمانی:
عارضه های صبحانه نخوردن دانش آموز
به گزارش کادایف، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده بچه هایی که صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدن آنها بیشتر از کودکانی است که صبحانه می خورند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، تیرنگ نیستانی اظهار داشت: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند که اکثراً یکی از عوامل این بی میلی به خوردن صبحانه، استرس است. وی ادامه داد: بچه های کلاس اول برای رسیدن بموقع به مدرسه و سر کلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره ها دارند و همین اضطراب و تنش می تواند مانع از خوردن صبحانه شود. نیستانی، حالت تهوع و بی میلی به خوردن صبحانه را یکی از مهم ترین علایم اضطراب در کودکان دانست و اظهار داشت: خانواده ها باید توجه داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدر و مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خودرا انجام می دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی کنند، خود این مساله سبب می شود که اضطراب در کودکان تشدید شود. وی با اعلان اینکه استرس می تواند سبب تهوع خصوصاً در دانش آموزان شود، اظهار داشت: نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیر کردن سرویس مدرسه می تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش آموزان باشد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: کودکان هیچ گاه نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و در این میان سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره ها برخوردارست. ایشان سپس موضوع مهم صرف صبحانه را تصریح کرد و اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچه هایی که صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدنشان بیش از کودکانی است که صبحانه می خورند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه ترکیب صبحانه بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: اگر چنانچه پدر و مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی گردد. وی با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدای اظهار داشت: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل می گیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردارست و تأثیر ویژه ای در سنین بالاتر دارد. بگفته استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه، کودکان در سنین مدرسه آغاز به وزن گیری می کنند و جنس بافتی که در این دوران ایجاد می شود بسیار اهمیت دارد. نیستانی اضافه کرد: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از هفت سالگی و نخستین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگ سالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این کودکان خواهد بود. وی بابیان این که باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف می کنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، تاکید کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی پس از تولد شکل می دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تأثیر داشته باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه درباره ی اهمیت مصرف میان وعده در کودکان اظهار داشت: مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل کیک یا بیسکویت به سبب حجم کم و کالری بالا می تواند به ضرر کودکان تمام شود چونکه در ترکیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد که می تواند به کودکان لطمه وارد کند. هرچند که در نگاه اول ممکنست این مهم یک راهکار سریع به نظر برسد ولی همیشه سریع ترین راه بهترین راه نیست. نیستانی با تکیه بر این که عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تاکید کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و روش های نادرست تغذیه ای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگسالی با خود حمل می کند.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب