محققان می گویند؛
رژیم غذایی مدیترانه ای برای افراد مبتلا به ام اس مفیدست
کادایف: تحقیقات نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای ممکنست به بیماران مبتلا به بیماری ام اس کمک نماید تا از لطمه به مهارت های فکری شان پیشگیری شود.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان میدهد که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه، ماهی و چربی های سالم خطر ابتلاء به از دست دادن حافظه و همین طور از دست دادن توانایی تمرکز، یادگیری چیزهای جدید یا تصمیم گیری را کم می کند.
از دست دادن چنین مهارت های ذهنی کلیدی یا "اختلال شناختی" یکی از خاصیت های مشترک ام اس، بیماری عصبی که ارتباط حیاتی بین مغز و بدن را کوتاه می کند، است.
اما تحلیل و بررسی جدید رژیم غذایی و وضعیت ذهنی در میان ۵۶۳ فرد مبتلا به ام اس، رژیم غذایی مدیترانه ای را با ۲۰ درصد کاهش خطر مشکلات شناختی مرتبط دانست.
دکتر «ایلانا کاتز ساند»، استادیار عصب شناسی از دانشکده پزشکی ایکان نیویورک، می گوید: «رژیم غذایی مدیترانه ای یک اصطلاح گسترده است که بر مصرف میوه ها، سبزیجات، روغن زیتون، آجیل، ماهی و غلات کامل تاکید دارد و مصرف گوشت - خصوصاً گوشت قرمز - محصولات پخته شده و غذاهای بسیار فرآوری شده را محدود می کند.»
کاتز سند اضافه کرد: «تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیم های غذایی مدیترانه ای مزایای سلامتی گسترده ای دارند، همچون محافظت در مقابل بیماریهای قلبی، چاقی، سرطان، دیابت، آلزایمر و زوال کلی سلامت روان.»
او اظهار داشت: «در این مطالعه، ما به ارتباط مثبت معناداری بین سطح همسویی رژیم غذایی با الگوی مدیترانه ای و شناخت بهتر در افراد مبتلا به ام اس پی بردیم.»
در این مطالعه، از هر ۱۰ شرکت کننده، ۷ نفر زن بودند که میانگین سنی آنها ۴۴ سال بود.
حدود ۱۹ درصد از بیماران ام اس قبلاً درجاتی از زوال ذهنی را تجربه کرده بودند.
کاتز ساند می گوید: «وقتی افراد را برمبنای امتیاز رژیم مدیترانه ای گروه بندی کردیم، آن هایی که در پایین ترین گروه امتیازی بودند، بسیار بالاتر از گروههای با امتیاز بالاتر، معیارهای ما برای اختلال شناختی را برآورده می کردند.»
برای درک کامل این که چرا چنین رژیم غذایی در میان بیماران ام اس محافظت می کند، تحقیقات بیشتری لازم است.
اما یک احتمال ممکنست ناشی از ساختار شیمیایی خود غذاها، و اثرات این غذاها بر ترکیب و عملکرد میکروبیوم های روده باشد.
در مجموع او اشاره کرد متابولیت های تولید شده بوسیله هضم ممکنست اثراتی خارج از روده، همچون توانایی صیانت از مغز در مقابل زوال فیزیکی و شناختی ناشی از ام اس داشته باشند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب