کادایف
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هشدار داد

تشدید كرونا در موج سوم

تشدید كرونا در موج سوم

رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیك سوم كرونا و با اعلان اینكه این روزها چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا كروناست، اظهار داشت: متاسفانه موج سوم كروناشروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه جدید پروتكل های بهداشتی را رعایت كرده و حواس خودرا سرگرم اخبار واكسن و دارو نكنیم.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر پیام طبرسی با اشاره به افزایش تقاضای بستری در بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری از اواخر هفته گذشته، عنوان کرد: متاسفانه آمار مراجعه به اورژانس از حدود ۶۸ نفر در چند روز گذشته، این روزها به حدود ۲۰۰ نفر در روز رسیده، به شکلی که مردم برای بستری در اورژانس صف کشیده اند و فشار کاری شدیدی طی چند روز اخیر شروع شده است.
موج سوم کرونا شدیدتر خواهد بود
وی با انتقاد از تکرار اشتباهات در زمینه کنترل این اپیدمی، اظهار نمود: تجربه هفت ماه گذشته نشان داده که وقتی اپیدمی وارد موج می شود، مانند موج اول و دوم، موج سوم شدیدتر خواهد بود و موج سوم بین یک تا دو هفته طول خواهد کشید، بدین سبب بطور خیلی جدی از مردم خواهش می کنم که پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش رعایت نمایند، از مسافرت ها، حضور در تجمعات غیرضروری و رفتارهای غیربهداشتی اجتناب کنند.
خطر ۶۰۰تایی شدن مرگ و میر روزانه
وی همین طور از مسئولان خواست که بحران کرونا را جدی تر بگیرند و اشاره کرد: نباید صبر نماییم که شرایط بحرانی شود و بعد به دنبال حل آن بحران باشیم. شیوع موج سوم از اواخر هفته گذشته شروع شده و اگر به همین منوال پیش برویم، طبق تخمین دکتر حریرچی در نموداری که نشان دادند، در آبان ماه مرگ و میر ناشی از کرونا به ۶۰۰ نفر در روز می رسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ گاه محقق نشود، ولی اگر برنامه ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می دهد.
ماسک بزنید
طبرسی باردیگر بر رعایت پروتکل های بهداشتی و پوشش ماسک از طرف مردم اصرار کرد و اظهار داشت: از مردمی که تا به امروز هم رعایت نمی کردند، می خواهیم که پوشش ماسک و رفتارهای بهداشتی را جدی بگیرند، از تجمعات و رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز کنند، چونکه اوضاع بدی داریم و اگر این موج سوم شکل بگیرد متاسفانه مرگ و میرها بسیار بالاتر می رود.
وی افزایش ناگهانی آمار کرونا طی چند روز اخیر را مسئله ای قابل پیش بینی دانست و اظهار داشت: میزان بالای مسافرت های اخیر، عدم رعایت پروتکل ها از طرف مردم در تجمعات و مراسم های مختلف، همگی مشخص بود که می تواند منجر به بروز فاجعه شود، الان کادر درمان در حال جمع کردن تبعات این فاجعه هستند، پس از مردم می خواهیم که بیش از پیش رعایت نمایند، چونکه در غیر این صورت آمار مرگ و میر بسیار بالاتر می رود.
طبرسی با اشاره به افزایش ابتلاهای خانوادگی در موج دوم کرونا، عنوان کرد: این مساله به سبب رهاسازی پروتکل ها در خانواده ها صورت گرفت. بدین سبب برای کنترل و مدیریت موج سوم کرونا باید اصل بهداشتی و پروتکل ها را بیش از پیش جدی بگیریم تا بتوانیم از بروز فاجعه پیشگیری نماییم.
سرگرم واکسن و دارو نشوید، پروتکل ها را رعایت کنید
وی با اعلان اینکه مطالعات درباره واکسن کرونا در کشورهای مختلف در حال انجام می باشد ولی دستیابی به نتیجه قطعی و تولید انبوه واکسن زمان بر است، افزود: چیزی که مشخص است این است که امروز که موج سوم شروع شده، حداقل تا ۴ ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه جدید پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خودرا سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.
بازنگری جدی برنامه های آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس
وی خطاب به مسئولین آموزش و پرورش بر بازبینی جدی برنامه ها برای بازگشایی مدارس اصرار کرد و اظهار داشت: متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد مواردی از ابتلای دانش آموزان و معلمان بودیم. باید دقت نماییم که شاید دانش آموزان به کرونای شدید مبتلا نشوند ولی می توانند بیماری را به سایر اعضای خانواده منتقل کنند، متاسفانه سرعت چرخش و انتقال این بیماری بالاست.
وی اظهار داشت: هم اکنون سفارش می شود که آموزش در مدارس و دانشگاه ها به صورت مجازی باشد تا بتوانیم از این فاز بگذریم، چونکه اگر نتوانیم آنرا کنترل نماییم، شرایط بدی پیش رو خواهد بود.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اعلان اینکه تخت خالی برای پذیرش بیماران جدید نداریم، اظهار داشت: مدتی تناسب و تعادل بین ترخیص و بستری بیماران کرونایی برقرار شده بود که متاسفانه از اواخر هفته گذشته باردیگر این تعادل برهم خورده و برای پذیرش در اورژانس تخت خالی نداریم.
وی همین طور با اشاره به داروهای مطرح مانند فاویپیراویر، رمدسیویر و اکتمرا برای درمان کرونا، اظهار داشت: این داروها الان توسط وزارت بهداشت در دسترس قرار گرفته ولی هنوز تاثیر قطعی هیچ کدام ثابت نشده و هیچ یک از این داروها در ارتباط با درمان کرونا معجزه نمی کنند، البته ممکنست درصدی موثر باشد، ولی از مرگ و میرها به صورت کلی جلوگیری نمی نماید. پس ما همچنان و به شدت محتاج رعایت نکات بهداشتی و پروتکل ها هستیم.
ایمنی گله ای دیگر کاربرد ندارد
وی با اعلان اینکه پیدایش موج سوم کرونا نشان داد که بحث ایمنی گله ای نیز دیگر کاربرد ندارد، اظهار داشت: همانگونه که مشاهده می کنید در استان هایی مانند قم که در اسفند و فروردین به شدت درگیر بودند، الان مجدداً وارد فاز قرمز شدند. بدین سبب نباید خودرا با موضوعات جانبی و حاشیه ای گول بزنیم. ویروس کرونا متاسفانه همچنان در جوامع جولان می دهد و ما نیز متاسفانه وارد فاز جدید پاندمی شده ایم.
این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست
این استاد دانشگاه در ادامه با اعلان اینکه علایم کرونا تغییر خاصی نکرده و گهگاهی علائم نادری در این رابطه گزارش می شود، اظهار داشت: علائم کلی کرونا همچنان تب و سرفه است. بدین سبب به صورت جدی به همه مردم سفارش می شود که این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست؛ چونکه الان چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و کوچکترین علایم مثل آبریزش بینی، تب و بدن درد می تواند علامت کرونا باشد. پس افراد باید به محض مشاهده این علائم خودرا قرنطینه کرده و در مجامع عمومی حاضر نشوند.
وی افزود: این روزها آبریزش بینی هم می تواند از علائم کرونا باشد، برخی تنها آبریزش بینی دارند و به خیال سرماخوردگی از کنار آن می گذرند، ولی پس از مدتی علایم شدیدتر می شود. پس هر علامتی می تواند نشانه کرونا باشد و فرد باید خودرا سریع قرنطینه کند. باید بدانیم که فلسفه قرنطینه تنها برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران نیست، بلکه اگر فرد بتوانند استراحت کند، احتمال اینکه بیماری وارد شرایط حاد و شدید شود، کمتر می شود.
وی اشاره کرد: بیماران باید از زمان شروع علائم تا دو هفته حتما در قرنطینه باشند و اگر با گذشت دو هفته و در ۷۲ ساعت آخر، فرد تب و سرفه نداشته باشد، می تواند با رعایت پروتکل ها از قرنطینه بیرون رود و احتیاج به تست مجدد کرونا نیست.
معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با اعلان اینکه از دست دادن حس بویایی و چشایی جزو علامت های حساس بیماری کروناست، اظهار داشت: در بسیاری از افراد تنها علامت ابتلا، از دست رفتن حس بویایی و چشایی است که از آن بعنوان علامت غالب بیماری کووید یاد می شود.
هنوز وارد فاز شیوع آنفولانزا نشده ایم
طبرسی همین طور با اعلان اینکه ما هنوز وارد فاز آنفولانزا نشده ایم، اظهار داشت: علائم کرونا و انفولانزا شباهت زیادی باهم دارند، ولی یکی از راه های تفکیک این دو بیماری این است که علایم انفولانزا ناگهانی آغاز می شود ولی علائم کرونا اول خفیف بوده و به مرور شدید می شود.
ایشان سپس با اشاره به واکسن آنفولانزا و با اعلان اینکه امسال ۸ برابر سال های گذشته واکسن وارد شده، اظهار داشت: متاسفانه مساله به صورت نادرستی جا افتاده، برخی به اشتباه تصور می کنند که واکسن آنفولانزا در مقابل کرونا نیز ایمنی ایجاد می کند؛ در حالی که این باور غلطی است و واکسن آنفولانزا تنها در مقابل آنفولانزا ایمنی به وجود می آورد و هیچ تاثیر بازدارنده در مقابل کرونا ندارد.
وی با تاکید بر تزریق واکسن آنفولانزا برای گروه های در معرض خطر بالا مانند خانم های باردار، سالمندان و بیماران زمینه ای، اظهار داشت: با تزریق واکسن انفولانزا از طرف افراد دارای ریسک بالا، می توان از عوارض همزمانی این دو ویروس کاسته و مرگ و میر ناشی از انفولانزا در گروه های پرخطر را کم کرد.
از وقوع بحران جدید پیشگیری شود
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری همین طور با اشاره به خستگی و فرسودگی کادر درمان و لزوم رسیدگی به این وضعیت، اظهار داشت: کادر درمان پس از گذشت هفت ماه کار مداوم بسیار خسته شده اند و فشار کاری و روحی بالایی را متحمل شده اند، بدین سبب هرچه زودتر برای آنها باید فکری شود.
این متخصص عفونی که بوسیله کانال رسمی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سخن می گفت، در خاتمه با تاکید بر اینکه سیاستگذاران با تجدیدنظر در تصمیمات از وقوع بحران جدید پیشگیری کنند، اظهار داشت: زمانیکه می توان برای جلوگیری از سفرهای غیرضروری راه ها را بست و یا از بازگشایی برخی اماکن جلوگیری کرد؛ چرا این کار را نمی نماییم تا با شرایط حاد بیماری و بحران مواجه نشویم. از مردم نیز خواهش می کنم بیماری را جدی تر بگیرند و بدون مسئولیت پذیری در قبال جامعه رفتار نکنند، در غیر اینصورت پیش بینی می شود که در آبان و آذر آمار فوتی ها به شدت افزایش پیدا کند، پس برای پیشگیری ازبروز فاجعه باید از امروز به فکر باشیم.



1399/06/29
14:46:32
5.0 / 5
1542
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif