کادایف

درمان قطعی تنبلی چشم با مداخله بهنگام

درمان قطعی تنبلی چشم با مداخله بهنگام

به گزارش كادایف شیوع آمبلیوپی در كل دنیا حدود ۳ درصد است و خانواده ای كه كودك ۴ تا ۶ ساله دارد، باید این حساسیت را داشته باشد كه كودكش را برای غربالگری به پایگاه های دائم و غیردائم بیاورد و در آنجا در سه مرحله و در سنین ۴ و ۵ و ۶ سالگی غربالگری می شود.


به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، مجید رضا زاده معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی كشور در برنامه زنده تلویزیونی روی خط خبر در مورد اختلالات نابینایی اظهار داشت: همانطور كه می دانیم علل كم بینایی و نابینایی دو دسته بزرگ هستند. یك دسته علل ژنتیكی كه در صورتیكه پیش از تولد تشخیص داده بشوند و ژن معیوب شناسایی شود، اینها قابل پیشگیری می باشند و بخشی از برنامه های سازمان بهزیستی در این زمینه است. همینطور بخشی ازعلل معلولیت ها و نابینایی هم ناشی از اختلالاتی هست كه در واقع ما به آنها عیوب انكساری می گوییم. مثل مشكلاتی از قبیل آب مروارید یا كاتاراكت، بحث هایی مربوط به رتینوپاتیهای دیابتی و... در این زمینه هم سازمان بهزیستی برای این مشكلات برنامه دارد كه اهم این برنامه ها غربالگری است.
وی با اشاره به اینكه در شروع فصل غربالگری آمبلیوپی هستیم، اظهار داشت: یكی از علل نابینایی و كم بینایی تنبلی چشم است كه در كودكان اتفاق می افتد و اگر بتوانیم این را زودهنگام و بموقع تشخیص بدهیم و با مداخله بموقع و در سن زیر ۶ سالگی می توانیم از آن پیشگیری نماییم تا نابینایی اتفاق نیفتد.
رضا زاده اضافه كرد: شیوع آمبلیوپی در كل دنیا حدود ۳ درصد است و خانواده ای كه كودك ۴ تا ۶ ساله دارد، باید این حساسیت را داشته باشد كه كودكش را برای غربالگری به پایگاه های دائم و غیردائم بیاورد و در آنجا در سه مرحله و در سنین ۴ و ۵ و ۶ سالگی غربالگری می شود.
وی بر ضرورت رجوع در این سنین تصریح كرد و اضافه كرد: زمان طلایی مداخله زیر سن ۶ سالگی است و گفته میشود پس از ده سالگی كار دیگری نمی گردد انجام داد. درمان برای كودك مبتلا در زیر سن ۶ سال قطعی است.
رضا زاده اظهار داشت: حدود ۲ هزار پایگاه ثابت داریم كه غربالگری آمبلیوپی را در تمام طول سال انجام می دهند. همینطور از آغاز آبان ماه تا آخر آذر ماه در تمامی مدارس، مهدهای كودك پایگاه های بهزیستی و همینطور پایگاه های بهداشتی (بر اساس تفاهم نامه امسال ما با وزارت بهداشت) این كار صورت می گیرد.
وی ادامه داد: سطح بعدی اپتومتری است كه اگر تشخیص قطعی سلامت چشم كودك در غربالگری صورت نگیرد، به اپتومتریست ها ارجاع می شود و اپتومتریست بررسی می كند و اگر لازم باشد به پزشك ارجاع می دهد و ذكر این نكته هم ضروریست كه در سطح اول باید هزینه پرداخت بشود و در سطح دو و سه مجانی است. همینطور هزینه افراد نیازمند را بهزیستی تقبل می كند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی كشور، وی اظهار داشت: همانطور كه می دانیم تنبلی چشم یكطرفه هست و معمولا وقتی مغز تشخیص بدهد كه یك چشم خوب نمی بیند و قسمتی دیگر خوب می بیند آن قسمت مغز را خاموش می كند و دیگر پس از ده سالگی روشن نمی گردد. ما باید به سرعت بیمار را شناسایی و درمان نماییم تا با بستن یك چشم یا با عینك و یا با جراحی آن مركز مغز را فعال نگاه داریم.
معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی كشور علل "تنبلی چشم" را در سه گروه دسته بندی كرد و اضافه كرد: در گروه اول در راه انتقال تصویر اشكال وجود دارد مثل آب مروارید و اختلالات از این قبیل كه با جراحی درمان می شود.
گروه دوم عیوب انكساری مثل نزدیك بینی و دوربینی است كه با عینك رفع می شود و در گروه سوم موارد مربوط به عضلات چشم مثل دوبینی است كه با جراحی برطرف می شود.


۵۰ درصد نابینایی ها ناشی از اختلالات و مشكلات ژنتیكی هستند

رضا زاده با عنوان این مطلب كه حدودا همه نابینایان و بخش كمی از كم بینایان نزد بهزیستی پرونده دارند، اضافه كرد: برای این افراد ما دو دسته كار انجام می دهیم. كه یكی غربالگری آمبلیوپی یا تنبلی چشم و دیگری بررسی علل ژنتیكی نابینایی است كه نشان میدهد بالغ بر ۵۰ درصد از نابیناییها ناشی از اختلالات و مشكلات ژنتیكی هستند.
وی اظهار داشت: برخی مشكلات ژنتیكی ناشناخته هستند اما برای تشخیص ژنهای شناخته شده برنامههای ویژهای در بهزیستی داریم و امسال هم برنامهای را شروع كردیم به مدت ۳ تا ۴ سال كه همه معلولین تحت پوشش سازمان را از لحاظ ژن معیوب بررسی می نماییم تا ژن معیوب شناسایی شود و همینطور یك "بانك ذخیره ژنتیك" با دانش بومی توسط متخصصین داخلی تشكیل خواهد شد.
وی ادامه داد: از بانك ژنتیك برای جلوگیری از معلولیتها استفاده خواهیم كه هزینه تمام اینها شامل غربالگری، مشاوره، آزمایش ها و... بر عهده سازمان بهزیستی است چون برای معلولین انجام می شود و آنها تحت پوشش بهزیستی هستند.

پیشگیری از تولد كودك نابینا با مشاوره قبل از ازدواج و قبل از تولد كودك
معاون توسعه پیشگیری بهزیستی اظهار داشت: بخش زیادی از معلولیتها ناشی از اختلالات ژنتیك هستند و برای جلوگیری از این معلولیتها باید بتوانیم از اختلالات ژنتیك پیشگیری نماییم. اختلالات ژنتیك هم در خیلی از موارد ناشی از موارد دو طرفه است كه هم زن و هم مرد ژن معیوب را دارند.
وی ادامه داد: اگر ما بتوانیم ژن های معیوب را بشناسیم و بدانیم در چه افرادی هست می توانیم درخود این افراد و خانواده هایشان این ژن را شناسایی نماییم و برای ازدواج و فرزند آوری به آنها مشاوره بدهیم. البته با پیشرفت علم در دنیا هم امكان دارد بشود ژن معیوب را برداشت و ژن سالم را جایگزین كرد كه این كار پیشرفته ای است كه باید در زمانهای آتی صورت گیرد.

بسیاری از معلولیتها با آگاه سازی قابل پیشگیری است
رضا زاده اظهار داشت: در سازمان بهزیستی چند دسته اقدامات انجام می دهیم كه قسمت اساسی آنها شامل" آگاه سازی" است و اگر گروه هدف ما كه مردم هستند در مورد مسائل و مشكلات معلولیت آگاه شوند، قدم بزرگی كه برای جلوگیری از معلولیتهاست.
وی ادامه داد: بخش عمده كار آگاه سازی است مثلا پیشگیری ناشی از معلولیتهای مین. بخشی از كار غربالگریهاست كه در نابینایی و ناشنوایی انجام می شود و بخشی مشاوره و آزمایشهای ژنتیك هست و اگر افراد بدانند كه باید این اقدامات را انجام بدهند ازدواج و فرزندآوریشان باید چگونه باشد، از معلولیتها پیشگیری میشود.



1398/07/30
19:16:47
5.0 / 5
2059
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تخصص , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif