کادایف
سرپرست وزارت بهداشت:

طرح تحول، منطق اقتصادی نداشت، بیمه سلامت مستقل و پاسخگو باشد

طرح تحول، منطق اقتصادی نداشت، بیمه سلامت مستقل و پاسخگو باشد

كادایف: سرپرست وزارت بهداشت با تاكید بر ضرورت بازبینی در بسته خدمات سلامت و همین طور ادامه طرح تحول نظام سلامت، در عین حال اظهار داشت: طرح تحول سلامت  همه چیز داشت، اما فرمول اقتصادی و تفكر و منطق اقتصادی نداشت.



به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، دكتر سعید نمكی در اجلاس مدیران كل سازمان بیمه سلامت ضمن تشكر از زحمات دكتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در وزارت بهداشت اظهار داشت: بیمه مقتدر و ماندگار، بیمه ای است كه بتواند از افراد بر اساس بضاعتش پول بگیرد و بر اساس نیازمندی شان به آنها خدمت كند. حال اگر این هرم وارونه شود، این بیمه پایدار نیست. در یك بیمه پایدار اعضای مشاركت كننده باید جوان تر، غنی تر و سالم تر باشند تا از افراد سالم و پولدار بگیرند و آنرا خرج بی پول ها و بیماران كنند؛ در غیر این صورت به قول سعدی بر آن كدخدا زار باید گریست كه دخلش بود ۱۹ خرج ۲۰.

وی با بیان این كه در تیر ماه سال ۹۴ در سازمان برنامه و بودجه شاهد اجرای طرح تحول نظام سلامت و بیمه همگانی بودیم، اظهار داشت: در آن زمان هم در نامه محرمانه به آقای نوبخت نوشتم كه اگر در اجرای این طرح تدبیر نكنیم، می ترسم عاقبتش مانند مسكن مهر و غیره شود. بیمه سلامت در سال ۹۲، مبلغ ۲۴۰۰ میلیارد اعتبار در منابع عمومی داشت كه این میزان در سال ۹۴ به ۵۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسید. در آن زمان با اوضاع سختی در كشور مواجه بودیم. من از یك سو بعنوان كسی كه از سربازی تا ژنرالی نظام سلامت را طی كردم و از طرف دیگر از آن جایی كه در سال های قحطیِ منابع كه با نفت زیر ۳۰ دلار باید بدهی های نفت ۱۳۰ دلاری را می دادیم، ۹۵ درصد بودجه كشور را مدیریت می كردیم و چیزی هم نمی گفتیم تا مبادا وحدت ملی گرفتار مشكل شود. در چنین شرایطی با طرح تحول سلامت مواجه شدیم كه از اقدامات خداپسندانه دكتر روحانی بود و عزیزی به نام دكتر هاشمی هم همه زندگی اش را برای اجرای آن وسط گذاشت.

طرح تحول فرمول و منطق اقتصادی نداشت

وی اشاره كرد: طرح تحول سلامت همه چیز داشت، اما فرمول اقتصادی و تفكر و منطق اقتصادی نداشت. در هیچ كجای دنیا با درآمد سرانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دلاری نمی گویند كه به هر سیستمی خواستید، بازگشت كنید و خدمت بگیرید و پولش را دولت می دهد. نمی گردد كفش آدیداس كلاك، بلا و ملی را كنار هم بگذاریم و بگوییم هر كدام را می خواهید بردارید ما پولش را می دهیم. علاوه بر این در كنار كشف ادیداس ویزیتور بگذاریم تا برای آن تبلیغ كند. در این صورت معلوم است كه چه نتیجه ای حاصل می شود.

زیرساخت هایی كه در طرح تحول بلااقدام ماند

نمكی افزود: از آنجایی كه می خواستیم طرح تحول سلامت موفق شود، كارها را به تدریج مدیریت كردیم. اما یكی از عوارض بیمه همگانی این بود كه كسی كه قبل از این یك بیمه خویش فرما داشت و تاجر و سرمایه دار هم تحت پوشش بیمه بلاعوض قرار گرفتند و از سویی بار سنگین ما این بود كه مقدماتی مانند پزشك خانواده و نظام اجراع و راهنماهای بالینی و غیره را مورد توجه قرار ندادیم. این زیرساخت های مهم را بلااقدام گذاشتیم؛ در حالیكه این موارد جزو موارد برنامه ۵ و ۶ توسعه بودند و معطل مانده بودند. همین طور آزمون وسع و بررسی استحقاق كسانی را كه باید از منابع عمومی استفاده كنند را شوخی گرفته بودیم و بنا بر این است كه هرچه در این چاه ویل می ریزم، باز هم این حوزه گرفتار گرفتاری است.

بسته خدمتی بازبینی شود

سرپرست وزارت بهداشت با بیان این كه اگر در سازمان برنامه و بودجه نگران اصلاح رویه ها بودیم، به این علت بود كه می خواستیم طرح را ادراه نماییم، اظهار داشت: ما باید بسته خدمتی را تعریف و داروهای تحت پوشش را مشخص نماییم. باید بار دیگر بسته خدمتی بازبینی شود. بیمه سلامت باید از ورزات بهداشت بخواهد كه سیستم ارجاع و سطح بندی چه شد. در عین حال بیمه هم باید برای نظارت پایش و پالایش این اقدامات سیستم مقتدری داشته باشد و در صورت عدم رعایت این موارد نظارت و برخورد كند.

تحول سلامت با قدرت پیش رود

نمكی با بیان این كه امروز باید طرح تحول سلامت را بعنوان اقدام ملی با قدرت پیش بریم، اشاره كرد: اما به گونه ای باید این كار را انجام دهیم كه متخصصین اقتصاد سلامت كشور هم آنرا بپذیرند. در عین حال باید سیستم نظام ارجاع، پزشك خانواده، پرونده الكترونیك سلامت و نظام جدید پرداخت در نظام سلامت را بازبینی و مستقر نماییم. باید در كنار یكدیگر بسته خدمت را بنویسیم وآن را اجرایی نماییم. اما در كنار این اقدامات نباید مردم پایمال شوند. مبادا این طور شود كه "فرشته ای كه وكیل است بر خزائن باغ - چه غم خورد كه بمیرد چراغ پیرزنی".

به دلیل صرفه جویی، حق محرومان پایمال نشود

وی اشاره كرد: نباید به سبب صرفه جویی ما حق محرومی پایمال شود. اگر خدمات را محدود می نماییم باید محرومان را ببینیم وآنها را فراموش نكینم؛ چونكه همه ما برای خدمت به دردمندان ممكلت دور این میزها نشسته ایم. نباید به سبب صرفه جویی مستضعفان را پایمال نماییم كه اگر این اتفاق بیفتد دیگر حكوكتی نبستم كه برای مردم كار می كند. بلكه برای ماندمان پشت این میزها كار می نماییم. بدین سبب یادمان نرود كه نباید دردمندی با دلتنگی دواخانه ای را ترك كند.

لزوم حفظ منزلت دفترچه بیمه سلامت

چك بی محل دست مردم ندهید

نمكی در ادامه صبحت هایش با تاكید بر ضرورت حفظ منزلت دفترچه بیمه سلامت اظهار داشت: به سبب نبود پشتوانه اقتصادی، چك بی محل به دست مردم ندهید كه بروند پشت باجه و برگردند. بی اعتباری یك دستگاه این است كه اسنادش صنار نیرزد. سند ملی بیمه سلامت، دفترچه بیمه اش است. بدین سبب یك بسته خدمتی تعریف كنید كه ارزش داشته باشد و با منابع تان بخواند و قابل اجرا باشد.

خریدار و ارائه دهنده خدمت نباید در یك ساختار باشند

سرپرست وزارت بهداشت درباره جایگاه بیمه سلامت اظهار داشت: من از روز اول معتقد نبودم كه خریدار، نمایش دهنده و گیرنده خدمت در یك ساختار باشند. اما آن قدر بین دو وزیر دولت در این زمینه بحث بود و عموما هم بحث ها به اتاق من می رسید، خسته شدم و گفتم بگذراید این بحث را قیچی نماییم. بدین سبب هنوز هم معتقد نیستم كه مدیرعامل سازمان بیمه سلامت كارمند من است. بیمه سلامت شركتی مستقل است و نمی توانم برایش تعیین تكلیف كنم. این سازمان مستقل بوده و باید به صورت مستقل هم پاسخگو باشد. باید چانه زنی كند و با بیمارستان ها درگیر باشد.

وی اشاره كرد: سازمان بیمه سلامت باید مطالبه گر باشد و به سمت خرید راهبردی خدمات برود؛ هرچند كه ما یك بخش خصوصی ضعیف را گوشه رینگ گیر آوردیم و دیگر توان خرید راهبردی خدمت را ندارد، اما باید به این سمت حركت نماییم و حداقل در حوزه دارو، صنعت دارو را دریابیم. به این صورت كه به صنعت دارو بگوییم كه ما داروهایتان را با پیش پرداخت خریداری می نماییم و شما هم دارو را ارزان تر به ما نمایش دهید.

و ی اشاره كرد: اگر ۴۰ سال اخیر را مرور نماییم دستاوردهایمان در عرصه سلامت بسیار گرانقدر بوده اند. دستاوردهایی در زمینه تعداد پزشك، دانشجو، داروهای تولید داخل و غیره افتخارات بزرگی بوده، اما نمی توانیم بگوییم در دنیا با عقل و منطق پول شان را خرج می كنند، اما ما این كار را نكنیم. باید بدانیم كه زمان به مردم نادان زمام امور را نمی سپارد و بدون خرد نمی توان پول خرج كرد.

وی با اشاره به نقش رسانه ها در اطلاع رسانی اصلاحات هدفمند در حوزه سلامت، اظهار داشت: باید به مردم بگوییم چگونه و در امتداد هدفمند كردن منابع ملی گام برمی داریم.



خبرنگار: مژگان زینلی پور/دبیر خبر: زهرا روزبروزی


1397/11/02
14:46:00
5.0 / 5
2216
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , پزشك , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
کادایف kadaif

کادایف kadaif