کادایف

كمباین چینی به درد برداشت برنج ایرانی نمی خورد

كمباین چینی به درد برداشت برنج ایرانی نمی خورد

به گزارش كادایف مدیرعامل اتحادیه كمباین داران مازندران اظهار داشت: كمباین های چینی برداشت كننده برنج، بی كیفیت هستند.


برزو بابایی در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینكه 95 درصد كمباین های غلات استان تولید داخل نیست، اظهار نمود: كمباین های وارداتی عموما كیفیت خوبی ندارند و ریزش غلات در آنها بالاست.
وی، عمده كمباین های برنج را وارداتی توصیف كرد و اظهار داشت: هم اكنون 8 واردكننده این محصول به كشور به 20 واردكننده رسیده كه عمده محصولات وارداتی شان از كیفیت خوبی برخوردار نیست. عمده كمباین های برنج ساخت چین است و این كمباین ها برای مزارع برنج چین طراحی شده و عملا در استان مازندران كارایی لازم را ندارد.
عضو هیئت رئیسه اتاق تعاون مازندران تصریح كرد: به علت اینكه كمباین برنج ساخت داخل نداریم 90 درصد نیاز كشور به این دستگاه ها از چین تامین می گردد و باید به صورت مستمر معاینه و كنترل شوند تا ضایعات و ریزش آنها به بیشتر از 3 درصد نرسد.
وی ادامه داد: اگر كشاورز و كمباین دار در زمان برداشت دقت نظر نداشته باشند یقینا امكان ریزش هنگام برداشت در اراضی شالیزاری بسیار بالا خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه كمباین داران مازندران با تاكید بر اینكه به هیچ وجه كمباین های چینی برداشت برنج، مورد تایید اتحادیه كمباین داران نیست، خاطرنشان كرد: چین بزرگترین تولیدكننده و صادر كننده كمباین های برداشت برنج در دنیا بوده كه گوی رقابت را از كره و ژاپن ربوده است.
عضو ستاد برداشت شمال كشور از مسئولان خواست از واردات كمباین های چینی به سمت واردات كمباین های كره ای و ژاپنی بروند و اظهار نمود: وقتی نیاز مكانیزاسیون در داخل تولید نمی گردد و باید واردات داشته باشیم انتظار می رود مسئولان جنس با كیفیت به دست متقاضی برسانند.
وی اظهار نمود: به علت تزریق اعتبار دولتی و افزایش متقاضی شاهد حضور وارد كنندگان و تولیدكنندگان بیشتری در این بخش بوده ایم.
مدیرعامل اتحادیه كمباین داران مازندران در پاسخ به این پرسش كه چرا از چینی ها درخواست نمی كنند كه كمباین های مطابق با اراضی شالیزاری ایران تولید كنند، اظهار داشت: به روز رسانی این كمباین ها هزینه بر و زمان بر است و با منافع بعضی از این واردكننده ها مطابقت ندارد، ازاین رو آنان به این سمت نخواهند رفت.
وی اضافه كرد: كمباین های برداشت برنج چینی برای شالیزارهای برنج كشور چین تولید شده است كه ارتفاع شالی در آن 50 تا 60 سانتی متر بوده اما ارتفاع شالی در مازندران بیشتر از 120 سانتیمتر است، همینطور شالی چینی ایستاده و شالی ایرانی خوابیده است و اگر به صورت ایستاده بود یقینا ارتفاع آن به 140 سانتی متر هم می رسید.
وی با اشاره به اینكه كمباین های چینی به علت ارتفاع كم شالی در كشور چین فعالیت بیشتری می توانند داشته باشند، اظهار نمود: اگر كمباین چینی در اراضی شالیزاری چین 300 ساعت كار می كند در ایران حداكثر می تواند 50 ساعت فعالیت داشته باشد و اگر بیشتر از این مقدار مورد استفاده قرا بگیرد كه می گیرید بهره وری آن كاهش و استهلاكش افزایش می یابد.



1397/10/30
13:51:18
5.0 / 5
2942
تگهای خبر: كیفیت , محصولات , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif