کادایف

آنفلوآنزا در قرنی كه گذشت

آنفلوآنزا در قرنی كه گذشت

كادایف: تهران – اكتبر سال 2018 صدمین سالگرد همه گیری آنفلوآنزا است. سرعت همه گیری آنفلوآنزا در سال 1918 غیرقابل تصور بود و حدودا از هر سه نفر در جهان یك فرد به این بیماری مبتلا شد؛ یعنی حدود 500 میلیون نفر در سراسر جهان.


به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری سازمان جهانی بهداشت، بیماری آنفلوآنزا پاتوژن ها، مرزهای جغرافیایی، طبقات اجتماعی، وضعیت اقتصادی و حتی سن را نادیده می گیرد و تهدیدی جدی برای همه است.
آنفلوآنزا بیماری تنفسی ناشی از ویروس آنفلوآنزاست. این بیماری معمولا جدی به نظر نمی آید و علایم آن مانند تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی، درد عضلانی و خستگی، اغلب با سرماخوردگی شدید اشتباه گرفته می گردد. این در شرایطی است كه آنفلوآنزای فصلی هر سال 650 هزار قربانی می گیرد. شایع ترین زمان مبتلا شدن به این بیماری از اكتبر تا ماه مه ( اواسط مهر تا اردیبهشت) است.
ویروس آنفلوآنزا برای فرار از سیستم ایمنی بدن، مدام در حال جهش است. بنابران برای مقابله با آن هر روز به سلاح تازه ای نیاز است. زمانی كه ویروس جدید ظاهر می شود، به راحتی افراد را آلوده كرده و پخش می گردد.
سال 2018 میلادی صدمین سالگرد همه گیری آنفلوآنزاست.
زمانی یك ویروس جدید آنفلوآنزا می تواند همه گیری تولید كند كه به آسانی افراد را مبتلا كند، بین افراد جامعه گسترش یابد و اغلب افراد هیچ ایمنی در برابر آن نداشته باشند.
امكان وقوع یك همه گیری دیگر با یك ویروس جدید انفلوآنزا وجود دارد، هر چند زمان و شدت احتمالی آن مشخص نمی باشد. با این وجود، می توان نكات ارزشمندی را از همه گیری های سال های گذشته آموخت و مجهز تر از همیشه در مقابل این بحران بهداشتی تاریخ مدرن ظاهر شد.
شدت و سرعت همه گیری آنفلوآنزا در سال 1918 غیر قابل تصور بود و حدودا از هر سه نفر، یك نفر به این بیماری مبتلا شد (یعنی حدود 500 میلیون نفر در ساسر جهان).
این بیماری پاتوژن ها، مرزهای جغرافیایی، طبقات اجتماعی، وضعیت اقتصادی و حتی سن را نادیده می گیرد و می تواند تهدید برای همه باشد، برای مثال در سال 1918 میلادی اغلب افرادی كه بر اثر این بیماری جان خویش را از دست دادند، 20 تا 40 ساله بودند.
بر اساس گزارش انتشار یافته در مجله لنست، همانند خیلی از بیماری های دیگر، آنفلوآنزا در جوامع فقیر و محروم شدیدتر و سخت تر است.
اغلب مبتلایان به آنفلوآنزا در مدت چند هفته بهبود می یابند اما برخی بیماران درگیر عواقبی همچون عفونت سینوس و گوش و حتی التهابات قلبی و مغزی می شوند.
پیشرفت های قابل ملاحظه ای در زمینه داروهای ضد ویروسی، واكسن، آزمایش های تشخیصی و روش های نظارت مدرن در سراسر جهان برای مقابله با آنفلوآنزا صورت گرفته است.
واكسن آنفلوآنزا یكی از روش های مقابله با ویروس می باشد. پزشكان استفاده از واكسن را در افراد در معرض خطر همچون افراد بالای 60 سال، كودكان، زنان آبستن و بیمارانی با ضعف سیستم ایمنی ضروری می دانند.
مركز كنترل و پیشگیری از بیماری ها آمریكا، تزریق واكسن آنفلوآنزا را برای تمام افراد بالای شش سال ضروری می داند. پزشكان اوایل پاییز را بهترین زمان برای تزریق واكسن می دانند. مصونیت در برابر بیماری حدودا دو هفته بعد از تزریق صورت می گیرد. اگر فردی سرما خورده باشد، 10 روز بعد از بهبودی كامل زمان مناسب برای تزریق واكسن است.
مطالعات نشان داده است واكسن برای زنان آبستن در هر مرحله از حاملگی كاملا بی خطر است. تزریق واكسن در دوران بارداری، نوزاد را هم در ماه های اول تولد ایمن می كند.
معمولا واكسن آنفلوآنزا با عوارض خفیفی همچون درد، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق و كمی درد و تب همراه می باشد. عوارض شدیدتر معمولا دیده نمی گردد.
معمولا این تصور وجود دارد كه تزریق واكسن آنفلوآنزا سبب مبتلا شدن به ویروس خفیف می گردد. این تصور به هیچ وجه پایه و اساس علمی ندارد؛ چون كه ویروس موجود در واكسن كاملا غیر فعال است.
اثر بخشی واكسن آنفلوانزا به عوامل مختلفی بستگی دارد كه مهمترین آن مطابقت واكسن با ویروس های موجود در محیط در سال مربوطه است. سلامتی جسمانی بیمار هم سبب می گردد كه اثر بخشی واكسن بیشتر شود.
*** واكنش های آلرژیك، اختلال تنفسی، كهیر، سرگیجه، تب بالا و تورم اطراف چشم و لب بعضی از عوارض نادر واكسن هستند.
آنفلوآنزا یك بیماری جدی بخصوص در كودكان، بزرگسالان 65 سال به بالا، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف و زنان آبستن است.
دریافت واكسن انفلوآنزا، پرهیز از همنشینی با افراد مبتلا، گندزدایی و رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی در صورت ابتلای یكی از اعضای خانواده و همینطور شستن مرتب دست ها، از سفارش های سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از مبتلا شدن به آنفلوآنزا است.
این سازمان همینطور سفارش كرده است كه در صورت مبتلا شدن به این بیماری، لازم است دهان و بینی را هنگام سرفه و عطسه كردن پوشاند، دست ها را مرتب شست، بیماران مایعات زیاد مصرف كنند و استراحت كافی داشته باشند، از مكمل های دارویی برای تقویت سیستم ایمنی استفاده گردد و انتی بیوتیك مصرف نشود.
علمی (6)**9259**


1397/07/30
12:52:31
5.0 / 5
1655
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
کادایف kadaif

کادایف kadaif