کادایف

بخور نخورهای وعده سحری در ماه رمضان

بخور نخورهای وعده سحری در ماه رمضان

کادایف: به گزارش کادایف، در ماه رمضان برای تأمین آب بدن از نوشیدنی های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه و همینطور از ماءالشعیرهای طبیعی برای رفع عطش استفاده کنید.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، روزه داری، دارای فواید زیادی برای افزایش سطح سلامتی و جلوگیری از ابتلاء به بیماری ها است. متخصصان طب ایرانی روزه داری را روشی برای پاکسازی بدن دانسته و سفارش می کنند برای باز کردن افطار، از یک استکان آب ولرم و خرما استفاده گردد تا معده برای هضم غذایی که می خورید، آماده باشد. آب گرم با رطوبتی که دارد حرارت معده را شکسته و به حد اعتدال می رساند، همینطور خرما هم یکی از غذاهایی است که قند آن به سرعت از راه دستگاه گوارش جذب می شود. استفاده از غذاهای سبک بهتر است در وعده افطار غذاهای لطیف و سبک مانند آش و سوپ های ساده و سهل الهضم بخورید و از خوردن غذاهای غلیظ مانند آش رشته، ماکارونی، کله پاچه، پیتزا، لازانیا، قارچ که باعث تضعیف سیستم گوارش می شوند، خودداری کنید. شله زرد، فرنی یا شیر برنج برای شروع افطار خوب است. اگر معده مرطوبی دارید روی آنها کمی دارچین و سیاه دانه بریزید. برای تقویت دهانه معده، همراه با فرنی، شله زرد یا شیر برنج کمی مربا بخورید. برای اشخاصی که گرمی و خشکی زیادی در معده دارند، سوپ جو همراه با آلو بخارا مناسب تر است به شرطی که در آن قارچ نریزند. از غذاهایی استفاده کنید که با مزاجتان متناسب است. برای شروع نخست سراغ غذای لطیف و سبک تر بروید و غذایتان را خوب بجوید و پرخوری نکنید. برای گرم مزاج ها که گرفتار ریزش صفرا به معده هستند، شربت سکنجبین ولرم در شروع افطار بسیار مفید می باشد این گونه معده از صفرا پاکسازی می شود.
کمتر مصرف کردن مواد قندی زولبیا و بامیه در ماه رمضان برای بالا بردن سریع قند خون مصرف می شود، اما به علت شیرینی و چربی زیادی که دارد، خوردن زیاد آن سفارش نمی گردد. این شیرینی ها بروز تشنگی را در فرد بالا می برد.

استفاده به اندازه از مایعات

پس از چندین ساعت روزه داری روزه خویش را با آب سرد باز نکنید چونکه باز کردن روزه با آب سرد بشدت مضر بوده و سبب تضعیف عملکرد معده و سیستم گوارش می شود. همینطور فورا آب نخورده و تلاش کنید آب را کم کم و جرعه جرعه و ترجیحاً با فاصله از غذا بنوشید. برای رفع عطش و تأمین آب بدن از نوشیدنی های شربتی تهیه شده با تخم شربتی، خاکشیر و تخم خرفه استفاده نمائید، بهتر است دو الی سه قاشق غذاخوری خاکشیر را با یک لیتر آب، یک الی دو ساعت پیش از خواب مخلوط کرده و در وعده سحری استفاده کنید. در خوردن وعده سحری و افطاری باید حد اعتدال رعایت شود. غذا و آب را به اندازه ای بخورید که بدنتان نیاز دارد. در فاصله بین افطار تا سحر زیاده روی نکنید و از درهم خوری بپرهیزید. مقابله با تشنگی به کمک ماءالشعیر طبیعی برای مواجهه با تشنگی در ماه رمضان ماءالشعیر طبیعی بنوشید. برای تهیه این ماءالشعیر یک لیوان جوی پوست کنده شده و پرک نشده را با ۱۴ لیوان آب مخلوط کرده حدود ۵۰ الی ۶۰ دقیقه بر روی گاز گذاشته و تا جایی که جوها تا حدودی شکافته شوند، بجوشانید و آب غلیظ آنرا با صافی صاف کرده و با عسل مخلوط کرده و بنوشید. برای برطرف شدن تشنگی در فاصله افطار تا سحر، خوردن عرق کاسنی و عرق شاه تره سفارش می شود. در ماه رمضان از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، کیک، تنقلات آماده و بیسکوئیت خودداری کنید و بعنوان میان وعده مخلوط کاهو و شیره‎ی انگور، سکنجبین و کاهو یا فالوده سیب بخورید. این میان وعده ها رطوبت بدن را تأمین کرده تشنگی را می کاهد.
جلوگیری از یبوست به کمک میوه و سبزیجات برای پیشگیری از یبوست در وعده افطار از میوه ها، غذاهای فیبردار و سبزیجات خام و در وعده سحر از سبزیجات پخته استفاده نمائید. مصرف کدو، هویج پخته و زیتون همراه با تحرک و ورزش مناسب و خواب منظم در جلوگیری از یبوست بسیار مفید می باشد. خواب کافی خوابیدن در این زمان، هر چند به مدت کوتاه، در هضم بهتر معده و ایجاد اشتها در وعده سحری مؤثر است و با عنایت به روزه داری، یک تا دو ساعت خواب در طول روز هم برای تجدید قوای سیستم های بدن، به شرطی که قبل از غروب آفتاب نباشد، سفارش می شود. مواد غذایی ممنوع از دیدگاه طب ایرانی عدم مصرف غذاهای غلیظ و سنگین، مصرف غذاهای غلیظ و لزج، مانند حلیم، شله زرد، حلوا و زولبیا و بامیه و مواد غذایی مختلف که ظرفیت هضم متفاوت دارند، در وعده افطار و فاصله بین افطار تا سحر، باعث سنگینی معده و خواب ناآرام شده و از تمایل به خوردن سحری می کاهد. همینطور مصرف یک وعده غذای کامل در سحر و بیداری تا حدود یک ساعت و نیم بعد از آن، برای پیشگیری از سو هاضمه و بروز علائمی مانند رفلاکس و نفخ، استفاده می شود. مصرف غذاهای خشک، شیرین، سرخ شده و پرچرب، نشاسته دار، پر ادویه و تند و مصرف بیش از اندازه گوشت و همچنین، نوشیدن قهوه، کاکائو و چای پررنگ، از مواردی هستند که سبب بروز تشنگی می شوند و بهتر است از وعده سحری کنار گذاشته شوند. آن چه که به روزه دار کمک می نماید، روزها را با پایین ترین میزان ضعف و تشنگی طی کند، تغذیه مناسب در زمان سحری و افطار است. تغذیه ای سرشار از فیبر، آب و مواد مغذی ضروری که کمتر باعث تشنگی شوند.
برای سحری این مواد غذایی سفارش می شود در هنگام سحر مصرف غذاهای پروتئین دار مانند لبنیات کم چرب، حبوبات و انواع گوشت سفارش شده و تاکید می شود که افراد از مصرف غذاهای شور و چرب بپرهیزند. غذاهای ماه رمضان برای سحری را میتوان در پنج دسته زیر بررسی کرد. میوه ها و سبزیجات جز غذاهای مناسب سحری ماه مبارک رمضان هستند که علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی بالا، در طول روز به حفظ انرژی بدن کمک می کنند. برای تأمین بیشتر آب بدن میتوان از آب یا میوه هایی مانند هندوانه، خیار یا پرتقال استفاده نمود. به عقیده کارشناسان و افراد صاحب نظر در حوزه تغذیه «کاهو» بهترین سبزی در وعده سحر است که به علت فیبر و آب بالای خود از یبوست و تشنگی جلوگیری می کند. یکی از غذاهای مناسب برای سحری تخم مرغ است که به علت پروتئین بالای خود منجر به سیری بیشتر در طول روز می شود. شما می توانید به روش های مختلفی از این ماده غذایی در برنامه سحری خود استفاده کنید. برنج ها غذای مناسب سحری ماه رمضان هستند که اغلب افراد بخصوص ایرانی ها از آن استفاده می نمایند. ترجیحاً غذاهای برنجی را با گروه کربوهیدرات میل نکنید. سفارش می شود برنج را به شکل کته یا دمی بپزید تا خواص آن بیشتر حفظ شود. برای افزایش ویتامین غذای خود می توانید از مقداری سبوس در برنج درحال پخت استفاده کنید. اگر شما هم جز اشخاصی هستید که به خوردن ته دیگ علاقه زیادی دارند بهتر است در ماه رمضان آنرا ترک کنید تا مانع از ورود چربی زیاد به بدن خود شوید. شما می توانید برنج را در کنار خورشت های زیر یا به شکل ترکیبی میل کنید و دیگر دغدغه درست کردن غذای سحری در رمضان را نداشته باشید. غذاهایی که برای سحری سفارش نمی شوند سفارش می شود از غذاهایی که در صورت مصرف منجر به سوزش سر معده، ناراحتی های گوارشی، ترش کردن یا عطش زیاد می شود اشاره نماییم. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کتلت، جوجه کباب، کباب، سوسیس و کالباس، غذاهای سرشار از چربی و قند، غذاهای همراه با سس مایونز، خامه یا چای زیاد منجر به عوارض گفته شده در روزه داران می شود که از مصرف آنها باید خودداری کرد. آمادگی بدن برای ماه رمضان، کمک می نماید بدن عملکرد بهتری داشته باشد، همینطور هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید. به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کرده و افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به صورت کلی با یک قند طبیعی آغاز شود؛ بدین سان اشتها کنترل شده می شود.


منبع:

1403/12/12
15:21:39
5.0 / 5
109
تگهای خبر: بیماری , پروتئین , پوست , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif