کادایف
وزارت بهداشت اعلام كرد؛

رعایت بهداشت در تهیه نذورات

رعایت بهداشت در تهیه نذورات

به گزارش کادایف، وزارت بهداشت، ضمن اشاره به ایام ماه محرم، بر اهمیت رعایت نکات بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات تاکید نمود.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، با عنایت به برگزاری مراسم سوگواری سالار شهیدان در روزهای ماه محرم و صفر در کشور و اهمیت سلامت عزاداران، تمرکز وزارت بهداشت و نیروهای بهداشتی این وزارت خانه بر سلامت آب و غذا به منظور جلوگیری از بیماری های مختلف بخصوص بیماری های عفونی روده ای افزایش خواهد یافت. علاوه بر تشدید نظارت های بهداشتی، سفارش می شود متولیان مراسم های سوگواری که در این ماه، نذورات و تغذیه دهی دارند هم اصولی را به منظور سلامت عزاداران رعایت نمایند تا مشکلی برای این عزیزان ایجاد نشود. سفارش می شود پخت و پز در مکان هایی با شرایط بهداشتی مناسب صورت گیرد البته نیاز است تمامی افراد درگیر در توزیع آب و غذا دارای کارت بهداشت باشند و بهداشت فردی در هنگام توزیع آب و غذا، رعایت شود. از طرفی مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی مشمول بسته بندی مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده گردد. استفاده از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کل کشور از دیگر سفارش ها به متولیان این امر است. همینطور ذبح و قربانی نباید در جلوی هیأت ها صورت گیرد. سفارش اکید دیگر اینست که از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو در تهیه و پخت غذا استفاده گردد. در تهیه غذا هم باید از روغن های خوراکی دارای مجوز ساحت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده گردد. ظرف مناسب در آشپزی از دیگر سفارش ها است و از طرفی باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت خودداری شود. در صورت اجبار به نگهداری بیشتر از دو ساعت، مواد غذایی باید در دمای کمتر از ۴ درجه سانتی گراد و یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به کمتر از ۶۳ درجه نرسد. غذای نذری نباید بیشتر از دو ساعت پیش از مصرف بسته بندی شده باشد. در همین زمینه برخی هیأت ها و نذر دهنده ها غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران بسته بندی می کنند که این کار سبب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود. بهتر است از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت همدیگر در یخچال و سردخانه خودداری شود. در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم باید از ظروف یک بار مصرف مناسب دارای مجوز از سازمان غذا و دارو استفاده و از توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده در ظروف یک بار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همینطور ظروف پلی استایرنی مانند ظروف پلاستیکی شفاف و نازک خودداری شود. در زمینه سلامت محیط هم سفارش می شود که ضمن رعایت نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر سرویسهای بهداشتی نسبت به نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع دستشویی اقدام گردد. از طرفی پسماندهای ساخته شده هم باید به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. در مجاورت ایستگاه های صلواتی باید سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوان های یک بار مصرف استفاده شده، وجود داشته باشد. همینطور با نصب تابلوها و یا اطلاعیه های ممنوعیت استعمال دخانیات، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف، پرهیز شود. آب شرب هم باید سالم باشد و از توزیع آب، شربت و یا شیر فاقد بسته بندی در میان دسته های سوگواری و یا در مراسم ها، جدا خودداری شود.

1403/04/23
13:24:05
5.0 / 5
234
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لینک دوستان كادایف
کادایف kadaif

کادایف kadaif