کادایف

خطرات آپنه خواب در دوران حاملگی چیست؟

خطرات آپنه خواب در دوران حاملگی چیست؟

به گزارش کادایف خراسان رضوی محققان دریافتند آپنه خواب دوران حاملگی با ایجاد فشار خون بالا و سندرم متابولیک مرتبط می باشد.



به گزارش نیوز مدیکال، در یک پژوهش جدید محققان بررسی کردند آیا تنفس اختلال خواب(بیشتر آپنه انسدادی خواب) در دوران حاملگی و در سالهای بعد از زایمان با افزایش ریسک مبتلا شدن به فشار خون بالا و سندرم متابولیک مرتبط می باشد یا خیر. سندرم متابولیک مجموعه شرایطی است که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را بیشتر می کند.

دکتر فرانچسکا ال. فاکو، استادیار گروه زنان، زایمان و علوم تولید مثل بخش پزشکی جنین مادر بیمارستان زنان مگی واقع در پیتزبورگ آمریکا، در تحقیقی با عنوان «تنفس نامنظم خواب در حاملگی و بعد از زایمان، ارتباط با سلامت متابولیک قلبی» و همکارانش آزمایش آپنه خواب را انجام داده اند.

شرکت کنندگان در این پژوهش متشکل از ۱۹۶۴ زن بودند که نخستین حاملگی خویش را تجربه می کردند. همینطور ۱۲۲۲ نفر از شرکت کنندگان ۲ تا هفت سال بعد از زایمان مورد بررسی قرار گرفتند. سپس محققان تعیین کردند که آیا شرکت کنندگان در معرض خطر افزایش فشار خون یا سندرم متابولیک هستند یا خیر.

محققان گفتند: در صورتیکه داده های همه گیرشناسی از گروههای بزرگسالان میانسال و مسن نشان میدهد که تنفس نامنظم خواب با نتایج متابولیک قلبی نامطلوب مرتبط می باشد اما در مورد چگونگی تأثیر تنفس نامنظم خواب در حاملگی و در دوره بعد از زایمان بر سلامت مادر کمتر می دانیم.

تنفس نامنظم خواب در دوران حاملگی با افزایش ۲ تا سه برابری خطر مبتلا شدن به پره اکلامپسی، فشار خون بالا در دوران حاملگی که می تواند منجر به عواقب جدی برای سلامتی شود، یا دیابت بارداری(دیابتی که در دوران حاملگی ایجاد می شود) مرتبط می باشد. این موارد و سایر نتایج نامطلوب حاملگی عوامل خطرزا برای ایجاد پرفشارخونی و بیماری متابولیک در مادر است.

شرکت کنندگان در این تحقیق هم در دوران حاملگی و هم ۲ تا هفت سال بعد هر کدام از مدل یکسان آزمایش آپنه خواب خانگی استفاده کردند. همچون عوامل دیگر آزمایش های آپنه خواب تعداد دفعاتی را که فرد گرفتار وقفه تنفسی و کاهش سطح اکسیژن در رابطه با آن می شود را اندازه گیری می کند. شرکت کنندگان در تحقیق اگر در طول دوره تخمینی خواب خود پنج مرتبه یا بیشتر وقفه تنفسی یا افت اکسیژن را تجربه کردند، گرفتار آپنه خواب بودند.

دکتر فاکو اظهار داشت: ما دریافتیم وجود آپنه خواب که هم در دوران حاملگی و هم ۲ تا هفت سال بعد از زایمان اندازه گیری می شود، با ایجاد پرفشارخونی و سندرم متابولیک مرتبط می باشد.

علاوه بر این شرکت کنندگان مبتلا به آپنه خواب که در دوران حاملگی و ۲ تا هفت سال بعد از آن آپنه خواب در آنان ادامه داشت، بیشتر از سه برابر بیشتر در معرض خطر مبتلا شدن به فشار خون بالا و بیشتر از ۲ برابر در معرض افزایش ریسک مبتلا شدن به سندرم متابولیک در مقایسه با شرکت کنندگانی بودند که هیچگاه خواب غیرطبیعی نداشتند. پرفشارخونی شایع بعنوان نخستین رویداد در هر پیگیری با فشار خون سیستولیک ۱۴۰ میلی متر جیوه یا بالاتر یا فشار خون دیاستولیک ۹۰ میلی متر جیوه یا بالاتر تعریف می شود.

دکتر سوزان، ردلاین از برنامه اپیدمیولوژی پزشکی خواب در بیمارستان زنان بریگهام و دانشکده پزشکی هاروارد اظهار داشت: داده های ما همینطور با بهره گیری از اندازه گیری ساده افت اکسیژن در هر ساعت خواب خطر بالاتر مبتلا شدن به سندرم متابولیک و فشار خون بالا را نشان داد. این نتایج نشان میدهد استفاده از دستگاههای ساده کنترل اکسیژن امکان دارد برای شناسایی زنان در دوران حاملگی و در دوره بعد از زایمان در معرض خطر نتایج نامطلوب سلامتی و شناسایی خانمهایی که به صورت بالقوه امکان دارد از درمان آپنه خواب سود ببرند، مفید باشد.

محققان نتیجه گرفتند: این داده ها بر احتیاج به ارزیابی دقیق نقش غربالگری و درمان آپنه خواب در دوران حاملگی و در دوره بعد از زایمان بعنوان راهبردهای جدید برای مداخلات اولیه با هدف بهبود سلامت بلندمدت مادر تاکید می کند.

نتایج این تحقیق به صورت آنلاین در مجله آمریکایی پزشکی تنفسی و مراقبت های ویژه انجمن قفسه سینه آمریکا(American Thoracic Society's American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine) انتشار یافته است.




1400/11/25
08:59:40
5.0 / 5
631
تگهای خبر: آنلاین , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif