راهنمایی های ضروری برای نگهداری شیر مادر
به گزارش کادایف، یک متخصص خردسالان اشاره کرد: برای حفظ سلامت نوزاد در وضعیت خاص، رعایت اصول دوشیدن و نگهداری شیر مادر ضرورت دارد.
محمود راوری متخصص کودکان، عضو هیات مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران، مربی ارشد کشوری و مشاور شیردهی در گفتگو با خبرنگار مهر با تکیه بر اهمیت تغذیه با شیر مادر در شرایطی که مادر شاغل است، بستری شده یا نوزاد به دلیلهای پزشکی قادر به مکیدن مستقیم نیست، اظهار داشت: تغذیه نوزاد تنها به نوشیدن شیر محدود نمی گردد، بلکه نحوه ارائه آن نیز بسیار اهمیت دارد. بگفته وی؛ اگر شیر مادر دوشیده و با فنجان مخصوص به نوزاد داده شود، او بازهم به مکیدن از پستان مادر ادامه خواهد داد و گرفتار سردرگمی نخواهد شد. اما استفاده از شیشه شیر می تواند موجب امتناع نوزاد از گرفتن پستان شود. نحوه صحیح دوشیدن شیر مادر راوری اضافه کرد: مادر باید قبل از دوشیدن شیر، دست های خودرا با آب و صابون بشوید. برخلاف تصور رایج، شست وشوی مداوم پستان ضروری نیست. روش های دوشیدن شیر در مراکز بهداشتی و درمانی آموزش داده می شود تا مادران بتوانند به درستی این کار را انجام دهند. شیر دوشیده شده باید در ظروف مخصوص نگهداری شود. برای نوزادان نارس، سفارش می شود از ظروف استیل بسته استفاده گردد تا خطر آلودگی و عفونت کم شود.
شرایط نگهداری شیر مادر وی اشاره کرد: دمای اتاق (۱۵ تا ۲۹ درجه سانتی گراد)، در صورتیکه استریل سازی کامل رعایت نشده باشد، شیر دوشیده شده حداکثر تا ۴ ساعت قابل استفاده می باشد. اما اگر مادر دست های خودرا شسته و از ظروف تمیز بهره برده باشد، این زمان بین ۶ تا ۸ ساعت می افزاید. بگفته راوری؛ یخچال (۴ درجه سانتی گراد)؛ شیر مادر تا ۴ روز در یخچال قابل نگهداری است. برای نوزادان نارس، سفارش می شود این مدت حداکثر ۲ روز باشد تا مواد ایمنی بخش شیر حفظ شود، همچنین فریزر (منفی ۲۰ درجه سانتی گراد)، در این دما، شیر مادر تا ۶ ماه ماندگاری دارد. هنگام استفاده، شیر باید شب قبل در یخچال قرار داده شود تا به تدریج ذوب شود. شیر ذوب شده باید ظرف ۲۴ ساعت مصرف شود و بعد از آن نباید مجدداً منجمد شود. نگهداری شیر در محیط کار برای مادران شاغل راوری اظهار داشت: مادران شاغل می توانند شیر خودرا در محیط کار بدوشند و در یخدان های مخصوص، مانند کیف های خنک کننده، نگهداری کنند، شیر ذخیره شده به این تکنیک تا ۲۴ ساعت قابل استفاده می باشد و مادر می تواند آنرا بعد از بازگشت به خانه در یخچال قرار داده و برای تغذیه نوزاد استفاده نماید. او در آخر تاکید کرد: رعایت اصول صحیح دوشیدن، نگهداری و ارائه شیر مادر می تواند از کاهش تولید شیر جلوگیری کرده و تغذیه سالم و کافی نوزاد را تضمین کند.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب