متخصص تغذیه عنوان كرد؛
چه کسانی نباید هیچگاه غذای کپک زده را بو کنند
به گزارش کادایف، متخصص تغذیه اظهار داشت: برخی بیماران در مقابل عفونت ها صدمه پذیرترند، ازاین رو نباید هیچگاه غذای کپک زده را بو کنند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، درباره ی کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی، اضافه کرد: کپک ها قارچ های میکروسکوپی هستند که پس از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقاً مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیش از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که تعدادی از کپک ها ممکنست سمی تولید کنند که به آن مایکوتوکسین گفته می شود، افزود: معروف ترین مایکوتوکسین ها آفلاتوکسین ها هستند که عمدتا توسط aspergillus flavus تولید می شوند و البته سرطانزا هم هستند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین زده که یک چهارم کل محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین ها هستند. وی با اشاره به این که اسپور کپک ها مثل قاصدک در هوا شناورند و منتقل می شوند، توضیح داد: اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه ترین حالت گرفتار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در بعضی موارد ممکنست اسپورها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete ها شود که اسپورها وارد سوراخ های بینی، سینوس ها، چشم و حتی مغز می شود. اسلامیان اضافه کرد: مبتلایان به دیابت، بیماران گرفتار ضعف سیستم ایمنی و بیماران دریافت کننده کورتون در مقابل این عفونت لطمه پذیرترند بدین سبب هیچ گاه نباید غذای کپک زده را بو کنند.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب