کادایف

مسمومیت شدید الكلی در دزفول مشاهده نشده است

مسمومیت شدید الكلی در دزفول مشاهده نشده است

كادایف: دزفول-معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دزفول اظهار داشت: تابحال موردی از مسمومیت شدید الكلی در این شهرستان گزارش نشده است.


به گزارش كادایف به نقل از ایرنا داود سلمانپور روز یكشنبه در نشست خبری اضافه كرد: اورژانس دزفول مواردی از مسمومیت معمولی با الكل گزارش كرده كه مسمومیت ها ناشی از مصرف مشروبات الكلی دست ساز یا قاچاق بوده اند ولی مسمومیت شدیدی گزارش نشده است.
وی اظهار داشت: الكل سفید فقط در داروخانه ها عرضه می گردد و هرگونه عرضه غیر از داروخانه تخلف بوده، و با آن برخورد قانونی خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دزفول در ادامه با گرامیداشت روز جهانی غذا بیان كرد: دلیل وقوع بیشتر بیماری ها مصرف غذای ناسالم و عادت های بد غذایی است.
وی اضافه كرد: سازمان جهانی بهداشت امسال با شعار ( رفتار ما آینده را می سازد) به دنبال تغییر رفتار غذایی است تا شهروندان با رعایت الگوی مصرف بتوانند زندگی سالمی داشته، و از بیماری ها در امان بمانند.
وی با اشاره به اینكه صنایع غذایی از مراحل ابتدایی تا بهره برداری زیر نظارت كارشناسان غذا و دارو هستند اظهار داشت: معاونت غذا و دارو حساسیت زیادی در رعایت اصول بهداشتی در كارخانه ها دارد و پروانه ها مرتب تمدید و مورد ارزیابی بهداشتی قرار می گیرند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دزفول افزود: با عنایت به اینكه از مزرعه تا سفره مواد غذایی ارزیابی می شوند تولید محصول سالم و ایمن برای شهروندان نیازمند همكاری دیگر ارگان ها همچون جهاد كشاورزی، آب وفاضلاب، و دیگر ارگان هاست.
سلمانپور با اشاره به اینكه صنایع غذایی و مواد آرایشی بهداشتی كه توسط كارشناسان غذا و دارو در دزفول رصد می شوند سالم هستند اظهار داشت: محصولات غذایی به صورت مستمر ارزیابی می شوند ولی بر روی محصولات قاچاق و بدون برچسب هیچ نظارتی صورت نمی گیرد.
وی بر لزوم حساسیت بر قاچاق كالاهای سلامت محور تصریح كرد و اضافه كرد: با این وجود نقش مردم را نباید نادیده گرفت چونكه تا زمانی كه شكر، روغن و نمك به صورت نامتعارف توسط مردم مصرف می گردد نمی توان انتظار جامعه ای سالم را داشت چون كه فشار خون و دیابت منشا دیگر بیماریها هستند در حالیكه مردم به این دو مورد اصلا توجه نمی كنند.

** شهروندان در مصرف منطقی دارو كوشا باشند
وی در ادامه اظهار داشت: دارو هم از نظر اقتصادی و هم از نظر نقش درمانی یك كالای اساسی در كشور است این در شرایطی است كه هم تجویزها به درستی صورت نمی گیرد وهم مصرف خودسرانه دارو بیش از اندازه نرمال جهانی است كه برای مقابله با خوددرمانی داروخانه ها را موظف كردیم از عرضه داروی تزریقی بدون نسخه اجتناب كنند و این ممنوعیت با كاهش مصرف دارو همراه شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دزفول از عرضه گیاهان دارویی حاوی كورتون در عطاری ها و آرایشگاه ها انتقاد نمود و اضافه كرد: با وجود شرایط خاص اقتصادی هیچ گونه كمبود دارویی در كشور وجود ندارد ولی این امر نمی تواند توجیهی برای مصرف بی رویه دارو باشد.
وی افزود: كمبودی در داروهای بیماران خاص در دزفول وجود ندارد و این مورد مدیریت شده است.

** سامانه 190 آماده پاسخگویی به سوالات دارویی شهروندان است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی دزفول اضافه كرد: این سامانه در وقت اداری پاسخگوی سئوالات شهروندان دزفولی در مورد كمبود دارو، مشكلات بیمه ای، كاربرد دارو، و مسمومیت دارویی است.

** احتكار دارو در دزفول ثبت نشده است
سلمانپور در مورد احتكار دارو با عنایت به شرایط اقتصادی كنونی اظهار داشت: تابحال هیچ موردی از احتكار دارو در سطح شهرستان دزفول و حتی استان خوزستان مشاهده نشده است.
وی اضافه كرد: تابحال هیچ موردی از نگهداری و انبار دارو در داروخانه های زیرپوشش مشاهده نشده و هرگونه خرید عمده به سرعت گزارش می گردد ضمن اینكه افزایش نرخ ارز سبب قاچاق معكوس دارو شده است.
وی در مورد كمبود پوشك سلولزی هم اظهار داشت: هنوز مشكل كمبود پوشك برطرف نشده كه با عنایت به اهمیت این كالا امیدواریم با پیگیری وزارت بهداشت هرچه سریعتر این مشكل برطرف شود.
سلمانپور به افزایش نرخ دارو بر اثر افزایش نرخ ارز اشاره نمود و افزود: نرخ داروهای ایرانی تغییر چندانی نداشته اند ولی نرخ داروهای خارجی تغییر یافته كه انتظار می رود بیماران از مشابه تولید داخلی داروها استفاده كنند.
7278/ 6037


1397/07/22
21:50:11
5.0 / 5
1692
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
کادایف kadaif

کادایف kadaif