کادایف

ابتلای بیشتر از ۱۶هزار تن در كشور به تب مالت پارسال

ابتلای بیشتر از ۱۶هزار تن در كشور به تب مالت پارسال

به گزارش كادایف رئیس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، مصرف شیر غیر پاستوریزه، فرآورده های لبنی تولید شده بدون نظارت، تماس مستقیم با دام و واكسینه نكردن دام ها را همچون عوامل بروز بیماری تب مالت معرفی نمود و از ابتلای ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد به بیماری تب مالت پارسال اطلاع داد.


دكتر بهزاد امیری در گفتگو با ایسنا، تب مالت را یك بیماری عفونی باكتریال معرفی نمود و اظهار داشت: تب مالت جزو بیماری های مشترك بین انسان و دام بوده كه عامل بروز آن باكتری به نام بروسلا است. این بیماری از راه مصرف فرآورده های دامی غیر پاستوریزه، انتقال ترشحات دامی آلوده از راه جراحات روی پوست بخصوص دست ها، استنشاق ذرات افشانه ای شده آلوده در هوای آغل و از راه تماس این ذرات با مخاط دهان و چشم به انسان منتقل می شود.
وی استان های غربی، شمال غربی و شمال شرقی را در صدر آمار شیوع تب مالت معرفی نمود و اضافه كرد: پارسال ۱۶ هزار و ۶۳۲ مورد مبتلا شدن به بیماری تب مالت گزارش شد. برای كنترل این بیماری اقدامات مختلفی همچون اطلاع رسانی و آموزش به مردم بخصوص به دامداران عرضه كرده ایم. همینطور واكسیناسیون دام ها را با جدیت در حال پیگیری هستیم. البته با وجود اینكه اقدامات صورت گرفته از میزان انتظار ما كمتر است، اما گام های مثبتی در این زمینه برداشته شده است.
وی علت برآورده نشدن تمام انتظارات درباره كنترل این بیماری را محدودیت های مالی دانست و اضافه كرد: علیرغم این محدودیت های مالی نمی توان انتظار واكسیناسیون تمامی دام های واجد شرایط را داشت. بنابراین هم به انتظارات خود به صورت كامل دست نیافته ایم. اما خوشبختانه اقدامات نسبت به سالیان گذشته در حال پیشرفت است.
امیری با یادآوری آمار ابتلاء به تب مالت در سال ۶۸ كه حدود ۹۰ هزار مورد بوده است، بر ضرورت مصرف فرآورده های لبنی پاستوریزه تاكید و خاطرنشان كرد: كنترل رعایت ضوابط در مراكز نگهداری شیر و فرآورده های دامی بخصوص در دامداری های سنتی، نظارت بر مواد غذایی تهیه شده از فرآورده های دامی، بهسازی آغل ها و محیط نگهداری دام و شناسایی و درمان بموقع بیماری تب مالت از اقدامات مؤثر ما در این زمینه بوده است تا بتوانیم از آمار یاد شده در سالیان گذشته تا حد زیادی فاصله بگیریم، اما همچنان احتیاج به فعالیت های جدی در این زمینه است.



1398/05/04
14:26:55
5.0 / 5
1691
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif