آل بویه عنوان كرد؛
عوارض باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی
کادایف: سرپرست اداره کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی را تهدیدی برای سلامت و خسارت به تجارت بین المللی دانست.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، محمود آل بویه، با اشاره به این که بخش مهمی از سلامت غذایی به تولیدات سالم در محصولات کشاورزی وابسته است، اظهار داشت: یکی از راه های تامین سلامت محصولات کشاورزی، کنترل و مدیریت سموم مورد استفاده است که طی مراحل مختلف باید پایش و بررسی شود. وی، باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی را همچون مخاطرات سلامت غذایی برشمرد و عنوان کرد: برداشت سریع و پیش از اتمام دوره کارنس یا مدت ماندگاری (مدت زمان لازم از پایان سم پاشی تا تجزیه سم) سبب باقی ماندن میزان زیادی از آفت کش در محصول کشاورزی می گردد. سرپرست اداره کل امور فراورده های غذایی و آشامیدنی افزود: کنترل میزان بقایای آفت کش ها باید توسط کشاورز صورت گیرد چونکه کاهش میزان سموم یا حذف آن بعد از برداشت به آسانی امکان پذیر نبوده و اثرات مخربی بر سلامت انسان دارد. همچون این که ممکنست سبب بروز عوارض حاد مانند اسهال، استفراغ، سردرد و…، و در صورت مصرف طولانی مدت، عوارض مزمن مانند انواع سرطان، بیماریهای کبد و سیستم عصبی،. منجر به کاهش باروری و…، شود همین طور بالا بودن میزان باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی، سبب خسارت به تجارت بین المللی محصولات کشاورزی و زیان کشاورزان می شود. وی همین طور در سفارش به کشاورزان برای کاهش باقیمانده آفت کش ها و سموم کشاورزی سفارش کرد: سموم مصرفی خودرا از مراکز مجاز و با راهنمایی گیاه پزشکان تهیه نمایند و از مصرف سموم قاچاق و بدون مجوز پرهیز کنند و به نوع سم آفت کش مورد استفاده توجه نموده و دوز مجاز سموم مصرفی و زمان صحیح سم پاشی را رعایت نمایند. آل بویه با اعلان اینکه در صورت اقدام برای برداشت محصولات، باید از سم پاشی خودداری نمود یا دوره کارنس سم طی شده باشد، اظهار داشت: کشاورزان پیش از طی دوره کارنس از برداشت و عرضه محصول به بازار مصرف اکیداً خودداری نمایند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب