کادایف
گزارش كادایف؛

زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور

زنگ خطر چاقی و نمک خوری در کشور

کادایف: دومین پویش ملی سلامت، این دفعه با رویکرد تغذیه سالم، مقرر است از اول بهمن 1402 در کشور کلید بخورد.


به گزارش کادایف به نقل از مهر، پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم» با محوریت نمک یددار و لبنیات، در سراسر کشور شروع می شود. این پویش از اول تا هفتم بهمن با موضوع نمک و شعار «انتخاب همه: نمک کم، اما تصفیه شده یددار» و همین طور از هشتم تا پانزدهم بهمن با موضوع لبنیات و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» در سراسر کشور به اجرا گذاشته می شود. کوروش اعتماد مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، اظهار داشت: در چالش ملی تغذیه سالم که در ادامه پویش ملی سلامت، از اول بهمن شروع می شود؛ به افرادی که دارای اضافه وزن هستند مشاوره خواهیم داد. وی ادامه داد: این مشاوره شامل آموزش تغذیه سالم خواهد بود که با مداخلات بموقع، موجب می شود ابتلای این افراد به پرفشاری خون و دیابت به تأخیر بیاندازد و عوارض آنرا کنترل کند. در همین حال، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که یکی از عوامل خطر عمده فشارخون مصرف نمک زیاد است، اضافه کرد: طبق تحقیقات انجام شده مصرف نمک در کشور ما دو برابر حد استاندارد است. وی افزود: سفارش ما این است که استفاده از نمک طعام در غذا و استفاده از نمک در سفره غذا کم شود و همان میزان کم مصرف هم نمک یددار و تصفیه شده باشد. اسماعیل زاده اضافه کرد: مردم باید بدانند نمک های بازار تحت عنوان نمک دریا، سنگ نمک، نمک صورتی و…، مجوز سازمان غذا و دارو را ندارد. این نمک ها حاوی مقدار زیادی فلزات سنگین بوده و سرطان زا هستند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افزود: در مورد لبنیات گاهی اطلاعات غلطی به مردم داده می شود که باید اصلاح گردد تا مصرف لبنیات کاهش نیابد. تحقیقات نشان می دهد که اگر مصرف لبنیات به اندازه کافی باشد خطر سرطان روده بزرگ کاهش پیدا می کند و در جلوگیری از پوکی استخوان مؤثر است. مردم باید روزانه دو تا سه واحد لبنیات در روز مصرف کنند. وی درباره ی مصرف روغن نیز اظهار داشت: روغن های مصرفی نسبت به چند سال قبل اصلاً قابل قیاس نیست، دهه های قبل روغن هایی مصرف می کردیم که غنی از اسید چرب ترانس بودند، اما حالا روغن های مایع گیاهی به وفور وجود دارد، در یارانه دولت در بسته سبد معیشتی نیز به مصرف روغن مایع گیاهی تاکید گردیده است. البته وزارت بهداشت پروژه هایی در امتداد حذف اسیدهای چرب ترانس از روغن ها دارد. وی اشاره کرد: در مورد مصرف چیپس و پفک خوشبختانه صنعت تولید آنها به قدری پیشرفت کرده که چیپس و پفک های خیلی کم نمک تولید می شود. نمی توان جلوی صنعت تولید را گرفت، اما در فهرست کالاهای لطمه رسان به سلامت هر غذایی که ممکنست به سلامت لطمه برساند، قید می شود و طبق قانون مجلس، از آنها مالیات گرفته می شود تا مردم کمتر به سراغ خرید آنها بروند. البته در علم تغذیه هیچگاه ممنوعیت برای خوردن یک ماده غذایی وجود ندارد، چون مردم از غذا خوردن لذت می برند. مشکل زمانی شروع می شود که مصرف تبدیل به عادت شود.


منبع:

1402/11/01
16:13:04
5.0 / 5
309
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif