مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد؛
میان وعده دانش آموز در مدرسه
به گزارش کادایف، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در آستانه بازگشایی مدارس، اظهار داشت: دانش آموزان باید بدانند آن چه که می تواند نیازهای آنها را تامین سازد، خوراکی های دارای ارزش غذایی است.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، احمد اسمعیل زاده اضافه کرد: دانش آموزان باید بدانند آن چه که می تواند نیازهای آنها را تامین سازد موادی چون چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات کم ارزش غذایی نیستند، بلکه خوراکی های دارای ارزش غذایی هستند که از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند. وی افزود: هم اکنون مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، فست فودها و مصرف زیاد نمک همچون مشکلاتی است که در الگوی مصرف غذایی دانش آموزان وجود دارد. اسمعیل زاده اضافه کرد: مصرف تنقلات با ارزش غذایی ناچیز پیش از وعده های غذایی، به علت ایجاد سیری کاذب دانش آموزان را از خوردن غذاهای اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد آنها را تامین کند، باز می دارد. وی افزود: از جانب دیگر نمک موجود در این تنقلات ذائقه را به خوردن غذاهای شور عادت می دهد و مصرف زیاد نمک زمینه را برای فشارخون بالا در بزرگسالی فراهم می آورد. همین طور مصرف زیاد روغن و چربی علاوه بر بالا بردن چربی خون و ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی، به علت دریافت کالری زیاد اضافه وزن و چاقی را بدنبال دارد. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: بهترین خوراکی هایی که می تواند به عنوان میان وعده برای زنگ های تفریح در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد؛ انجیر خشک، توت خشک، نخودچی، کشمش، برنجک و شاه دانه، ذرت بو داده کم نمک، برگه زردآلو و انواع میوه ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، لیمو شیرین و موز و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر و خرما یا کره بادام زمینی بدون شکر و نمک با کمی مربا یا عسل و بیسکویت های سبوس دار هستند. اسماعیل زاده استفاده از ساندویچ های خانگی که در تهیه آنها نمک و روغن کمتری استفاده شده است را مفید دانست و با اشاره به اینکه یکی از الگوهای نادرست تغذیه ای این است که والدین آبمیوه های صنعتی برای فرزندان خود به عنوان میان وعده زنگ های تفریح می گذارند، عنوان کرد: این نوشیدنی ها حاوی شکر زیادی هستند و یکی از دلیلهای اضافه وزن و چاقی دانش آموزان در تمام دنیا مصرف زیاد این آبمیوه های صنعتی است. وی به والدین سفارش کرد بجای این آبمیوه ها و نوشابه ها دانش آموزان را تشویق به مصرف شیرهای پاکتی کنند که بهترین نوشیدنی برای سلامت و رشد آنان به حساب می آید. مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همین طور آب را بهترین نوشیدنی برای مصرف در کنار ساندویچ و خوراکی ها دانست و اظهار داشت: باید والدین فرزندان خودرا آموزش دهند که حبوبات غذاهای بسیار مقوی و مغذی هستند. والدین می توانند برای آنها خوراک حبوبات را بصورت عدسی آماده کنند و یا به آنان آموزش دهند که از بوفه مدارس در صورتیکه عدسی یا خوراک لوبیا می فروشند، این خوراک ها را خریداری کنند.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب