مطالعه جدید نشان می دهد؛
روغن نارگیل باعث چاقی می شود
به گزارش کادایف، باآنکه بسیاری روغن نارگیل را سالم می دانند، اما یک مطالعه جدید خلاف آنرا نشان داده است.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، این مطالعه نشان داده است که روغن نارگیل توانایی موش ها را جهت استفاده از لپتین و انسولین، دو هورمون حیاتی، مختل می کند و مقاومت به انسولین یکی از خصوصیت های اصلی دیابت نوع ۲ است.
متخصصان تغذیه به جای روغن های اشباع مانند روغن نارگیل، روغن های غیراشباع یا پلی غیراشباع را سفارش می کنند.
طبق مطالعه جدید، مصرف دوزهای پایین روغن نارگیل که به مدت هشت هفته به رژیم غذایی موش ها افزوده شد، منجر به تغییراتی در متابولیسم آنها شد که در ایجاد چاقی و بیماری های در رابطه با آن دخیل بود.
روغن نارگیل توانایی موش ها را جهت استفاده صحیح از لپتین و انسولین، دو هورمون مهم برای تنظیم مصرف انرژی، گرسنگی، و نحوه کنترل بدن با چربی ها و قندها، مختل کرد.
یافته ها از این فرضیه حمایت می کند که رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده می تواند منجر به مقاومت به لپتین شود. همزمان با رشد مقاومت به لپتین، بافت ذخیره چربی بدن که به بافت چربی سفید مشهور است هم کمتر به لپتین پاسخ می دهد.
این مطالعه بر مبنای تحقیقات قبلی انجام شده است که در آن نویسندگان مشاهده نمودند که روغن نارگیل یک پاسخ التهابی مرکزی و محیطی، افزایش وزن، درصد بالاتر چربی، کاهش مصرف انرژی و رفتار مضطربانه در موش ها بوجود می آورد که نشان دهنده عدم تعادل سیستمیک است.
۶۰ موش در مطالعه حاضر به سه گروه دریافت کننده مکمل مایع تقسیم شدند. یک گروه بعنوان گروه کنترل، آب، یک گروه ۱۰۰ میکرولیتر روغن نارگیل فوق بکر تجاری و یک گروه ۳۰۰ میکرولیتر از همان روغن دریافت نمودند.
دوزهای روزانه روغن نارگیل از نظر کالری مشابه چیزی بود که معادل ۱۳ گرم چربی اشباع شده یا ۵ درصد کالری چربی اشباع شده برای یک انسان بالغ سالم می باشد.
محققان دریافتند که روغن نارگیل سبب ایجاد استرس در شبکه آندوپلاسمی می شود. این بخش ناحیه ای از سلول است که در آن پروتئین ها ساخته و پردازش می شوند.
به گفته محققان، مطالعات انسانی بیشتری برای ارزیابی روغن نارگیل مورد نیاز است، اما بعضی از مواردی که باید در نظر گرفت میزان مصرف و فراوری خود روغن است.
نتیجه گیری این مطالعه: «روغن نارگیل را برای بهبود سلامتی مصرف نکنید. این یک ماده غذایی فوق العاده نیست.»
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب