کادایف

فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی

فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی

به گزارش کادایف، رئیس اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میوه ها را بهترین منابع تأمین کننده آب، املاح و ویتامین ها برشمرد و در رابطه با فواید و خواص میوه های تابستانی توضیح داد.


به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، حسین دلاورپور مقدم با اشاره به اینکه در فصل تابستان به سبب گرمای هوا و تعریق بیشتر نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود، میوه ها را از بهترین منابع تأمین کننده این مواد مغذی برشمرد، چونکه علاوه بر تأمین نیازهای بدن باعث شادابی و طراوت پوست و پیش گیری از بیماریها هم می شوند.
به گفته ی ایشان، فواید و خواص تعدادی از میوه های تابستانی به شرح زیر است:
گلابی: مطالعات نشان داده خوردن یک گلابی رسیده، ۲۰ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تأمین و به کاهش چربی خون (کلسترول) کمک می نماید. ضمنا دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون هم موثر است. بنا بر این سفارش می شود افراد دیابتی در برنامه غذایی خود حتما این میوه را بگنجانند. همین طور بررسی ها نشان داده در گلابی یک ماده معدنی به نام «برن» وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیام های عصبی در این ارگان دخالت دارد.
انگور: انگور از منابع پتاسیم محسوب می شود؛ بدین سبب خوردن آن سبب کاهش فشارخون خواهد شد. از طرف دیگر کمبود پتاسیم سبب بروز اختلال حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی می شود، به ویژه در افرادی که میوه و سبزی کم مصرف می کنند، عادت به خوردن انگور می تواند کمک کننده باشد. همین طور انگور دارای ترکیب هایی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطان هایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآورده های گوشتی ممکنست به وجود بیاید، پیشگیری می کند.
آلو: خوردن ۱۰۰ گرم آلو ۲۰ درصد از نیاز روزانه خانم ها به آهن را برطرف می کند. بنا بر این به گیاهخواران سفارش می شود این میوه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند تا احتمال مبتلا شدن به کم خونی فقر آهن در آنها کاهش پیدا کند.
این میوه از منابع مناسب پتاسیم هم محسوب می شود؛ بنا بر این به بیماران فشارخونی پیشنهاد می شود آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه ۲ تا سه عدد از این میوه میل کنند. در ضمن آلو از میوه هایی است که شدت یبوست را می کاهد و کسانی که مکرر گرفتار این مشکل گوارشی می شوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.
هلو: خوردن یک هلوی متوسط، ۸ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تأمین می کند و دریافت آن بهبود دهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح کلسترول خون را پایین می آورد و احتمال مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را هم کم می کند. هلو کم خونی، خستگی و هم چنین کلسترول بالا را می کاهد.
این میوه از منابع ویتامین C هم شمرده می شود و بنا بر این سفارش می شود افرادی که به بیماریهای لثه مبتلا هستند، آنرا در برنامه غذایی روزانه بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یک هلوی متوسط ۳۴ میلی گرم از نیاز روزانه به این ویتامین تأمین می شود.
انبه: خوردن یک انبه کامل که حدود ۶۵۰ گرم وزن دارد، می تواند ۳۳ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تأمین کند، بنا بر این خوردن این میوه به فشارخونی ها سفارش می شود. در ضمن، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتی اکسیدان های قوی است و از بروز کم خونی و فقر آهن پیشگیری می کند. بررسی ها نشان داده خوردن این میوه به سبب داشتن بتاکاروتن فراوان و به ویژه ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک مبتلا شدن به سرطان رحم را هم پایین می آورد.
انجیر: انجیر از میوه های کلسیم دار است. بطوریکه با خوردن ۳ عدد از آن، ۲۱ درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تأمین می شود. انجیر فیبر فراوانی هم دارد بدین سبب کسانی که از یبوست رنج می برند، بهتر است آنرا در برنامه غذایی خود بگنجانند.
آهن هم از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن می رسد؛ از ین جهت، انجیر گزینه ای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالا است مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند
آناناس: به دلیل وجود درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها، می تواند عامل دفاعی خوبی برای مبارزه با برخی از بیماریها باشد. آناناس میوه ای اشتها برانگیز بوده و برای افرادی که با هضم غذا مشکل دارند، بسیار مناسب می باشد. این میوه اسید معده و نفخ را کم می کند. برمبنای طب چینی، آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفیدست.
حتما دیده اید که هنگامی که به عیادت بیمار خصوصاً افرادی که بتازگی جراحی کرده اند می روند، آناناس می برند. درباب دلیل این امر گفته می شود بروملین موجود در آناناس، سبب التیام زخم ها می شود چونکه جریان خون را بیشتر کرده و سبب می شود مواد مغذی سریع تر به زخم ها برسد. البته بروملین در پروسه کنسروسازی و پخت از بین می رود بدین جهت آناناس تازه نسبت به کمپوت آناناس، خواص بیشتری دارد.
خربزه: خربزه یکی از بهترین میوه های تابستانی محسوب می شود. طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر (رطوبتی) است که هرچه شیرین تر باشد «گرمی و تری» خربزه بیشتر است. خربزه برای تقویت اشتها مفیدست و دارای ویتامین های A و B و C است و دارای کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سکته است.
این میوه در درمان سل، سوختگی های روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادران، خشکی پوست، نفخ و غیره مفید می باشد. همین طور خربزه چون دارای قند است اثر مفیدی در اشخاصی که مبتلا به سل ریوی و یا کم خونی های مختلف هستند برجای می گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم کرده و یکی از عوامل تجدید جوانی می شود. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و موثر هستند.
شلیل: از میوه های محبوب تابستانی است که در خیلی از خصوصیت ها مشابه با خواص هلو و خواص آلو بوده. هم خانواده با آنهاست و در بعضی مناطق به آن هلوی بدون کرک هم گفته می شود. از نظر میزان مواد و عناصر مغذی هم بسیار به هلو مشابهت داشته، ولی شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو است.
بنابر اعلام روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عناصری مثل آهن، فسفر، پتاسیم و غیره به مقدار فراوان در این میوه یافت شده و ویتامین آ و ث موجود در آن نسبت به هلو دو برابر است. از خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیتم ایمنی بدن است. این میوه به سبب داشتن میزان فیبر گیاهی بالا برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید بوده، در پیش گیری از بروز خیلی از بیماریهای مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی موثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی برای درمان از آن استفاده می شود.
هندوانه: این میوه آبدار که در تابستان خوردن آن بسیار لذت بخش است، سرشار از مواد مغذی است. هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامین های A، C و B است. اما آن چه که سبب رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و تحقیقات مختلفی از مزایای مفید لیکوپن حکایت کردند. این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که سبب کاهش خطر سکته مغزی و همین طور کاهش فشار خون می شود. بااینکه ممکنست هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است.




منبع:

1402/05/04
08:27:15
5.0 / 5
341
تگهای خبر: آنتی اكسیدان , بیماری , پزشك , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif